"SEVDİKLERİNİZE ZAMAN AYIRIN"

Serkan'ın hayvan sevgisiyle ilgili Petcity Magazin Dergisi’ne yaptığı açıklama, kulübün internet sitesinde yayınlandı. Serkan, sahipsiz hayvanlara barınak sağlanması konusunda elinden gelen yardımı yapacağını belirtti. İnsanların koşullar ne olursa olsun ailesine, sevdiklerine ve değer verdiklerine zaman ayırabilmesi gerektiğini vurgulayan Serkan, daha sonra şunları söyledi:

"ONLARIN YANINDA MUTLUYUM"

"Bir sporcu olarak çok disiplinli olmalısınız. Benim ne zaman yatacağım, ne zaman yemek yiyeceğim, ne zaman antrenman yapacağım programlanmış durumda. Özellikle bu yıl çok sık aralıklarla maça çıkıyoruz. Dolayısıyla iç saha, dış saha derken zamanımın büyük bir çoğunluğunu futbol alıyor. Ben köpeklerimi de ailemin birer ferdi olarak görüyorum. Kendimi onların yanında çok mutlu hissediyorum. Mümkün olduğunca onlarla vakit geçirmeye çalışıyorum. Sevgileri bambaşka, tamamen karşılıksız. Bunu anlayabilmek için yaşamak lazım. Kimi zaman arkadaş, kimi zaman dost, kimi zaman daha çok şey. Onlarla o kadar çok şey paylaşıyorum ki. Bu tarif edemeyeceğim bir duygu. Ayrı kaldığımız zaman beni özlüyorlar. Bunu hareketleriyle belli ediyor, sevgi gösterilerinde bulunuyorlar. O anımızı görmeniz lazım. Etrafımda dönüp duruyorlar, üstüme atlıyorlar. Ben de onları özlüyorum. Yeni sezon hazırlıkları için kampa katılmak üzere evimden ayrılmıştım. Yokluğumu fark eden köpeğim beni göremediği için 3-4 gün ne yemek yemiş ne de su içmiş. Adeta kendini ölüme terk etmiş. Bu durum beni çok derinden etkilemişti. Beni gördüğünde yemek yemeye başladı. O anı size kelimelerle anlatmam mümkün değil. Bu bambaşka bir sevgi."

ADRİAN KENDİNE GELDİ

Beşiktaş karşısında uzun süre sonra ilk 11'de bulduğu şansı iyi değerlendiren Polonyalı Adrian'ın performansı teknik kadro tarafından da beğenildi. Trabzonspor’un hemen her atağında oyunu yönlendiren Adrian, bu formuyla Sivasspor maçında da ilk 11’deki yerini sağlamlaştırdı.

Bu sezon kendisinden beklenilen performansı gösteremeyen Adrian, ligde Medical Park Antalyaspor ve Manisaspor, Şampiyonlar Ligi’nde CSKA Moskova ve Türkiye Kupası’nda Güngören Belediyespor olmak üzere sadece 4 maçta 90 dakika sahada kalabildi. Adrian, 16 karşılaşmada ise sonradan oyuna dahil oldu.

DEFANS GEÇEN YILI ARATTI

Trabzonspor'un forvet hattı geçen sezonun performansını yakalarken, defans oldukça kötü bir performans göstererek geçen seneyi mumla arattı. Beşiktaş maçında aldığı 2–1’lik galibiyetle 29’uncu hafta sonunda puanını 49’a çıkararak ligde 3'üncü sıraya yükselen Trabzonspor, play off rakibi Beşiktaş’ı geçti.

HÜCUMDA VERİM AZALMADI

Geçen sezonu averajla 2'nci sırada kapatan Trabzonspor'un forvet hattı 2010–2011 sezonunun verimliliğini yakaladı ancak defansı, geçen sezondan tam 14 gol fazla yiyerek hayal kırıklığı yarattı. Geçen sezonun forvetlerinden Yattara, Umut, Jaja, Engin, Selçuk ve Teolifo’yu gönderen yerine sezon başında Adrian, Halil, Henrique, devre arasında da

Olcan ve Volkan’ı transfer eden Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın üstün performansıyla geçen yılın gol sayısının sadece 2 gol gerisinde kaldı.

Trabzonspor, savunmasında Egemen’in yanı sıra Cale ve Ceyhun Gülselam’ı kaybetti. Defansa alınan Cech, Celustka, Zokora gibi isimlerden gerekli verimi alamayan Trabzonspor’da Glowacki’nin da sakatlığı da büyük sorun oluşturdu. Bordo mavililerin defansında Giray ve Mustafa Yumlu ikilisi bir anda alternatifsiz kaldı, yoğun maç trafiği de oyuncular üzerinde büyük yük oluşturdu.

Trabzonspor, 2010 – 2011 sezonunun 29’uncu haftasında lider olarak bulunduğu ligde, 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgiye karşı 57 gol atmış ve kalesinde sadece 21 gol görerek 69 puan toplamıştı. Bordo mavililer bu sezon ise 29’uncu hafta sonunda 14

galibiyet, 7 beraberlik ve 8 yenilgilik bir performansa imza attı. Buna rağmen Trabzonspor'un forvet hattı 55 golle geçen sezonun sadece 2 gol gerisinde kaldı, 35 golle 49 puan toplanabildi.

BASKETBOL TAKIMINDAN MESAJ

Geçen hafta Olin Edirne’yi 71–69 yenerek ligde kalma yolunda önemli bir adım atan Trabzonspor basketbol takımı, yarın oynayacağı Banvit ve cumartesi günü kendi evlerinde karşılaşacağı Galatasaray Medical Park maçlarından da iyi sonuçlarla ayrılmayı hedefliyor. Başkanı Mehmet Yigit Alp, Olin Edirne’yle sezonun en önemli ve zor maçını oynadıklarını belirterek şöyle dedi:

"İki takımın ligde bulunduğu konuma baktığımızda maçın önemi ortaya çıkıyordu. Kazanmak büyük avantaj, kaybetmek ise dezavantajdı. Bu hesaplar içinde başlayan maçta takımımız geriden gelerek kazanmayı başardı. Oyuncularımızın sahaya yansıttığı hırs ve kazanma azmi bizleri son derece mutlu etti. Önemli bir galibiyet alarak puan sıralamasında rakibimizin üstüne çıkmayı başardık. Ancak bir galibiyetle iş bitmiyor. Önümüzde yarım bir tablo var. Bu tabloyu güzel bir şekilde tamamlamalıyız. Önümüzdeki maçlardan istediğimiz sonuçları alıp ligde kalmak istiyoruz."

Galibiyette taraftar desteğinin büyük rol oynadığını hatırlatan Başkan Alp, şöyle devam etti:

"Salonu doldurarak maç boyunca takımımızı bilinçli şekilde destekleyen taraftarlarımız galibiyette yüzde 51 paya sahip. Onların bu desteği bizlere büyük keyif verdi. Ama işimiz bitmedi. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız müsabakalarda aynı desteği arkamızda hissetmek istiyoruz. İnşallah sezon sonunda taraftarlarımızla kutlamayı yaparız. Şu an tartışma değil, birlik olma zamanı. Önce önümüzdeki zor süreci atlatalım sonra kendi aramızda gereken değerlendirmeleri elbette gerçekleştireceğiz. Bu hafta oynayacağımız maçlar da bizim için oldukça önemli. Taraftarlarımızı yine yanımızda görmek isteriz."