Yurt dışı kampının ilk etabı için bugün Hollanda’ya giden Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın yeni takımı da büyük ölçüde netleşti. Burak'ın Lazio ile yıllık 2 milyon 300 bin eoruya el sıkışmasına rağmen 2 kulüp arasındaki görüşmeler tıkanınca Trabzonspor, bu arada devreye giren Lokomotif Moskova’dan gelen teklifi değerlendirdi. Lokomotif Moskova’dan gelen teklifi değerlendiren bordo mavililer, Rus kulübü ile anlaşmaya vardı.

İSTANBUL'DA BULUŞTULAR

Trabzonspor, yeni sezon öncesi yurtdışı hazırlık kampının ilk etabı için bu sabah uçakla İstanbul’a gitti. Saat 15.10 uçağıyla Almanya'nın Düsseldorfxşehrine hareket edecek olan bordo mavililer, buradan da karayoluyla kamp çalışmalarını yapacakları Hollanda’nın Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasına gidecek.

Trabzon’dan 7 futbolcu ile yola çıkan kafileye teknik direkter Şenol Güneş ve diğer futbolcular İstanbul’da katıldı. 26 futbolcu ile Hollanda’ya hareket eden Trabzonspor, 22 Temmuz’a kadar çalışmalarını Hollanda'da sürdürecek ve 4 hazırlık maçı yapacak.

ŞAKAR’DAN BURAK AÇIKLAMASI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Burak hariç tam kadro halinde kampa gidiyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok. Trabzon’daki çalışmalar da gayet iyi geçti. Ayın 22’sine kadar Hollanda’da çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah iyi geçer. Birkaç hazırlık maçı yapacağız. 22’sinde ülkemize döneceğiz" dedi. Burak'ın transferinin gerçekleşmesinden hemen önce havaalanında açıklama yapan Asbaşkan Şakar, şunları söyledi:

"Burak’la ilgilenen yabancı kulüp var. Avrupa’dan bir kulüple görüşmeler var. İsmini vermek istemiyorum ama Lazio harici bir kulüp. Zaten kendisi de yurtdışına gitmek istiyor. Galatasaray’dan resmi teklif yok. O bakımdan kendisi de yurtdışını tercih edecektir."

"BİZE FAYDALI OLMAZ"

Asbaşkan Şakar, Burak’ın ayrılış şartlarıyla ilgili herhangi bir indirimde bulunmalarının söz konusu olmadığını anlatırken de şöyle dredi:

"Peşin para istiyoruz. Taksitlendirme falan yok. Burak kendisi zaten yurtdışında oynamak istediğini söyledi. Mukavelesinde olan bir maddeden dolayı da bizim yapacağımız bir şey yok. Saygı gösteriyoruz kararına."

Asbaşkan Şakar, bu aşamadan sonra Burak'ın geri dönmesi halinde faydalı olup olmayacağıyla ilgili bir soru üzerine, "Döneceğini zannetmiyorum. Artık faydalı olamaz, diye de düşünüyorum. Bizim şartlarımızda hiçbir yumuşama olmaz. Mukavelesinde adı konmuş zaten" ifadesini kullandı.

"GELECEĞİ OLAN FUTBOLCULARLA ANLAŞTIK"

Yeni sezonda kadrolarına üç tane yerli, kaliteli, genç oyuncu kattıklarını hpatırlyatan Asbaxşkan Şakan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sol Bamba’yı aldık. Şu anda çalışmalarımız yeni başladı ama ben 4 oyuncudan da çok iyi şeyler bekliyorum. Ümid ediyorum bizi mahcup etmezler. Yaşları çok genç. İleriye dönük Trabzonspor’a gelecekte büyük hizmet edecekler. Trabzonspor’un yükünü kaldıracak oyuncular olduklarını düşünüyorum."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)