SADECE İKİ OYUNCU

Sezona 12’si yabancı 28 kişilik bir oyuncu kadrosuyla başlayan Trabzonspor’da Şenol Güneş, sakatlıklar, cezalar, hastalık ve formsuzluk nedeniyle kadrosundaki oyuncuların neredeyse tamamına yakınını kullanmak zorunda kaldı. Bordo mavililerde geride kalan 12 maçta sadece üçüncü kaleci Zeki Ayvaz ve Slovak oyuncu Marek Cech hiçbir maçta forma giyemedi. Cech, sadece ikinci haftadaki Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasında 18 kişilik kadroya alındı ancak oyuna alınmadı. Zeki Ayvaz ise Tolga’nın 4’üncü haftadaki Sivasspor maçında sakatlanması ve Onur’un kaleye geçmesinin ardından geride kalan maçlarda yedek kaleci olarak kulübede beklemeye başladı.

12 MAÇ OYNAYAN YOK

Trabzonspor’da kadro istikrarı sağlanamamasının en önemli nedenlerinden birisi de bu sezon sıkça rastlanan sakatlık, hastalık ve formsuzluk gibi durumlarla kadronun sürekli değişmesi olduğu öne sürüldü. Colman, Volkan, Giray ve Soner sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kaldı. Güneş, form durumları nedeniyle de bir çok oyuncuyu takımdan kesti. Trabzonspor’da bu sezon hiçbir oyuncu 12 maçta da forma giyemedi.W

LİDER YASİN VE ZOKORA

Şenol Güneş, geride kalan 12 maçta en çok yeni transfer Yasin Öztekin ve Fildişi Sahilli tecrübeli oyuncu Didier Zokora’ya görev verdi. 11’er maçta sahaya çıkan Yasin sadece ilk haftadaki Karabük maçında, Zokora ise son Orduspor maçında oynamadı. Zokora, görev yaptığı 11 maçın 8’inde 90 dakika olmak üzere toplam 906 dakika sahada kalırken, Yasin 7 maç 90 dakikayı tamamladı, toplam 873 dakika sahada kaldı.

DEFANS İSTİKRARLI EMERSON VAZGEÇİLMEZ

Trabzonspor’da en çok süreyi alan oyuncuların defans oyuncularının oldruğu gözlendi. Fildişili defans oyuncusu Bamba 10 maçta toplam 900 dakika görev aldı, sadece henüz takıma katılmadığı için ilk haftadaki Karabükspor ve cezalı olduğu Akhisar Belediyespor maçlarında forma giymedi. 9 maçta toplam 810 dakika sahada kalan Emerson ise, geldiği günden bu yana 9 maç arka arkaya forma giydi ve hiç oyundan alınmadı. Ayrıca Mustafa Yumlu da 9 maçta 810 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü verdi.

AYKUT VE FERHAT TEK MAÇ

Trabzonspor’da forma giymeyen Cech ve Zeki Ayvaz’ın ardından Ferhat ve Aykut da sadece birer maçta forma giydi. Ferhat ligin lik haftasındaki Karabük maçında 38 dakika görev aldıktan sonra son 11 maçta sahaya çıkamadı. Aykut ise ilk 11 maçta görev yapamadı, sadece Orduspor maçının son 6 dakikasında sahaya yer aldı. Trabzonspor’da bu sezon forma giyen oyuncuların maç ve dakika sayıları şöyle:

OYUNCU      MAÇ     SÜRE (Dakika)

Zokora        11       906

Yasin          11       873

Bamba         10      900

Sapara        10       832

Janko          10       457

Mustafa       9        810

Emerson       9        810

Onur            9        800

Olcan           9        618

Halil             9        572

Soner           8        548

Alanzinho      8        432

Serkan         7        552

Barış            7        113

Celustka       6        540

Henrique       6        268

Zeki Yavru    5         366

Volkan         5         187

Giray           4         360

Tolga          4         280

Emre           3         126

Colman        2         180

Adrian         2         172

Vittek         2          131

Ferhat        1          38

Aykut         1          6

Zeki Ayvaz  0          0

Cech          0          0


ÜNVAN SÜRÜYOR

Trabzonspor geride kalan 12 haftada kalesinde gördüğü 9 golle ligin en az gol yiyen ekibi olma unvanını sürdürdü. Topladığı 19 puanla zirvenin 3 puan gerisinde yer alan bordo mavililer oynadığı 12 maç sonunda rakip filelere 13 gol gönderirken 9 gol yedi. Böylece Trabzonspor, maç başına 0.75 gol yemiş oldu. Bu arada kaleci Onur da oynadığı 9 maçta yediği 7 golle, Fenerbahçeli Volkan (9 maç/10 gol) ve Sivassporlu Borjan’ın (9 maç/10 gol) önünde en az gol yiyen kaleci olma özelliğini sürdürdü.

ORDUSPOR’A TEŞEKKÜR VE "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

Trabzonspor, Ordu deplasmanında gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle Orduspor yönetimine teşekkür etti, çıkan olaylar nedeniyle "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Bordo  mavili kulübün internet sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı.

"Takımımızın Ordu deplasmanında kafilemizi en iyi şekilde karşılayıp ağırlayan Orduspor Yönetim Kuruluyla Balıktaşı Otel sahibi Mustafa Poyraz’a teşekkür ederken, saha içerisinde dostça tamamlanan müsabakanın ardından Orduspor otobüsüne yapılan taşlı saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıda yaralanan Orduspor takımı futbolcusu Vicente Monje’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırıyı gerçekleştirilenlerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF