Volkan, bütün futbolcuların hayalinin İstanbul’da yaşamak olduğunu da vurgulayarak, “Ama ben bu durumu aştım. Futbol oynamak için Trabzon’un iyi bir yer olduğunu biliyorum” ifadesini kullandı.

Bursaspor’dan sezon başında geldiği bordo mavili takımda başarılı bir performans sergileyen Volkan Şen, Trabzonspor Dergisi’nin Nisan sayısına verdiği röportajda hedeflerini anlattı.

GELMEMDE EN BÜYÜK FAKTÖR ŞENOL GÜNEŞ

Trabzonspor’a gelmeden önce bir çok takımdan transfer teklifi aldığını belirten Volkan Şen, “Bunların arasından Trabzonspor'u tercih etmemdeki neden camianın büyüklüğü ve futbol oynamak için yeterli ortamın fazlasıyla mevcut olması. Tabi en önemli faktör de Şenol Güneş’tir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Trabzon tam futbol oynanacak bir kent. Çünkü futboldan başka bir şey düşünmeniz pek mümkün değil. Günün her saatinde futbolla iç içe olmak mümkün. Burası oyuncuyu futbola yoğunlaştıran bir kent. Yapmamız gereken kendimize iyi bakmak. Trabzonspor camiasını tanıdıkça ne kadar büyük bir kulüpte futbol oynadığımı daha da iyi anlıyorum” ifadesini kullandı.

BURSA’DAKİ PERFORMANSIMA ULAŞAMADIM

Takıma katkı sağlamak ve kendini geliştirmek için yoğun şekilde çalıştığını da vurgulayan Volkan Şen, “Bursaspor’daki performansıma henüz ulaşamadım ama bunun için çalışmaya devam ediyorum. İnşallah en kısa sürede istenilen düzeye gelebilirim. Açık konuşmak gerekirse kendimi henüz yeni yeni buraya ait hissetmeye başladım. Bursaspor’daki misyonum çok farklıydı. Yabancı futbolcuları aileleriyle yemeğe götürüyor, yaşım küçük olmasına rağmen takıma adeta abilik yapıyordum diyebilirim. Burada da yavaş yavaş kime nasıl yaklaşmam gerektiğini öğreniyorum. Bunlar takım içerisinde bir futbolcu için önemli konular. Önce üzerinizdeki tedirginliği atmalısınız. Bunun için de takımın bütün dinamiklerini iyi bilmelisiniz” dedi.

BURADA MİSYONUM FARKLI

Volkan Şen, Bursaspor’la Trabzonspor’daki misyonlarının farklı olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:

“Bursa benim doğum büyüdüğüm şehir. Bursaspor ise altyapısından yetiştiğim kulüp. Oradaki misyonumla buradaki misyonumun aynı olması beklenemez. Trabzonspor büyük bir camia ve burada zaten benim Bursaspor’da üstlendiğim misyonu yerine getiren oyuncular var. Buraya vizyon sahibi bir oyuncu olarak geldim. Üstlenmem gereken misyon da burada kalıcı olup iyi bir performans yakalamak, takımın başarısına da katkıda bulunmak olacaktır. Bu bilinçle her geçen gün biraz daha iyiye gittiğimi de düşünüyorum. Umarım hep yukarıya giderim.”

TRABZON FUTBOL OYNAMAK İÇİN İYİ BİR YER

Trabzonspor’dan gitmek istemediğinin de altını çizen Volkan, “Bir çok futbolcunun aklında İstanbul vardır. Bu sadece oynayacağınız kulüplerle alakalı değildir. Futbolcuların büyük çoğunluğu İstanbul’da yaşamak ister. Ama ben bu durumu aştım. Futbol oynamak için Trabzon’un iyi bir yer olduğunu biliyorum” dedi.

Trabzonspor’un bu sezonki performansıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Volkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zor bir sezon geçiriyoruz. Birçok kulvarda kısa aralıklarla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu süreçte kolay maçlar kaybettik ancak önemli müsabakalardan da iyi sonuçlar çıkarmayı başardık. Maraton devam ediyor. İnşallah Play-Off maçlarında da bize yakışan sonuçları alırız.”

ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA İYİ TEMSİL ETTİK

Geçen sezon Bursaspor forması altında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden, bu sezon ise Bursaspor’la Avrupa kupası maçına çıktığı için Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarında yer alamayan Volkan, bordo – mavili takımın Avrupa performansını değerlendirirken de, “Bütün maçları tam motive ile oynadık. Avrupa Ligi’ndeki PSV Eindhoven maçlarında ise şansımız bizimle beraber değildi. Genele baktığımızda ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bursaspor’da istenilen performansı ortaya koyamamıştık” ifadesini kullandı. Volkan, Süper Final maçlarında ise ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını belirterek, “Takım ruhu, motivasyon ve tecrübenin etki edeceği çok önemli maçlar oynayacağız. Burada elimizden geleni ortaya koyarak, hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

GOL ATTIRMAKTAN DAHA ÇOK HAZ ALIYORUM

Şenol Güneş’le çalışmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu belirten Volkan, “Şenol Güneş ismi zihnimde oldukça pozitif bir enerji yaratıyor. O’nun Türkiye’de oyuncu ilişkileri anlamında çığır açtığını düşünüyorum. Gerek saha içinde, gerekse de saha dışında kullandığı tüm metotları olağanüstü buluyorum. Ayrıca hocamızı kendi geleceğim için bir şans” dedi. Trabzonspor’da düzenli olarak oynayarak A Milli takımın değişmez oyuncusu olmak istediğini de vurgulayan Volkan, her futbolcunun en büyük amacı olan gol konusunda ise, “Belki inanmayacaksınız ancak gol atmaktan daha çok attırmayı seviyorum. Özellikle boş kaleye attırdığım gollerde müthiş bir haz alıyorum” ifadesini kullandı. Volkan Trabzonspor forması altında bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 3 gole imza attı.

BASKETBOLCULARDAN ÇAĞRI

Beko Basketbol Ligi’nde kümede kalma mücadelesi veren Trabzonspor Basketbol takımı, yarın sezonun en önemli maçlarından birinde sahasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni konuk edecek. Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak karşılaşmanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Trabzonspor basketbol takımı antrenörü Halil Üner, “Tüm taraftarlarımızı bu önemli maçta takımımıza destek olmaya çağırıyorum. Antalya’yı yenerek önümüzdeki haftalar için umut ve moral kazanmaya çalışacağız” dedi.