"3 MAÇTAKİ SONUÇLAR ÜZERİMİZDE YÜK OLARAK KALDI"

Fenerbahçe karşısında ortaya koyduğu futbolla taraftarlarına umut veren ancak Mersin İdman Yurdu karşısında adeta tel tel dökülen Trabzonspor’un Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin maçında yapmaları gerekeni Kasımpaşa karşısında yaptıklarını belirterek, “İki maçı da kazansaydık daha iyi olabilirdik. Kasımpaşa ve Sivas’ı yenen bir takım olarak, Karabük, Gaziantep ve Mersin maçındaki puan kayıpları bizim üzerimizde yük olarak kaldı. Beklentiye cevap veremedik. Oyuncuların bireysel özelliklerinin altında oynamaları maçlardaki sıkıntıları beraberinde getirdi. Çok geniş bir kadromuz var ve maç kadrosu her an değişebilir. Sürprizlere ben de hazırım artık. Geçen maçta maç saatinden önce Halil, Kasımpaşa maçında da bir gün önce Soner gibi oynaması gereken oyuncular kadrodan çıktı. Böyle durumlarda oynamayı bekleyen oyuncuyu değil, oynamayı beklemeyeni kadroya alıyorsunuz” dedi.

“GOL KAÇIRINCA ÜZÜLÜRSENİZ GOL YERSİNİZ”

Şenol Güneş, savunmada görev yapan 4 oyuncudan 3’ünün bu sezon ilk kez bir arada oynadıklarını da vurgulayarak, “Zeki, Bamba ve Emerson ilk kez bir arada oynuyor. Ama onlar daha uyumlu görünüyor. Öndekiler de iyi ve klas oyuncular ama hala kendi oyunlarının altında oynayınca baskı altında hissediyorlar. O zaman kadro geniş olduğu için başka biri gelip onun yerine oynuyor. Takım uyumu ve takım başarı devamlılığı olmadığı müddetçe bu dalgalanmaları geçireceğiz. Onun için çok çalışmamız ve oyuncuların buna alışması gerekir. Saha içinde gol kaçırdığınızda üzülmek yerine pozisyon almak gerekir. Üzülürseniz gol yersiniz. Takım bütünlüğü için zamana ihtiyaç var. Bu yıl özellikle ilk yarı bunu yaşayacağız. 12 yabancımız var. Dışta kalan iyi oyuncularımız var” diye konuştu.

GÜNEŞ’İN İÇİNDE UKDE KALAN MAÇ

Şenol Güneş, oynadıkları son üç maçı da değerlendirerek, “Fenerbahçe, Sivas ve Kasımpaşa maçlarına baktığımızda, Mersin maçını kazansaydık daha az yara almış olacaktık. Sezon itibarıyla beklentiye cevap vermeyen takım görüntüsündeyiz” dedi.

TRABZONSPOR’A TARAFTAR ŞOKU

Kasımpaşa karşılaşmasında 3 maçlık cezası biten Trabzonspor’da taraftar şoku yaşanıyor. Tribünde büyük boşlukların olduğu Kasımpaşa maçında bordo mavili taraftarların takımı yalnız bırakması yönetimden teknik direktör Şenol Güneş’e kadar herkese büyük üzüntü yaşattı. Trabzonspor geçen sezondan kalan cezası nedeniyle bu sezon evinde oynadığı ilk üç karşılaşmada kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarlarının önüne çıktı. Bu maçlarda Sanica Boru Elazığspor’u 2–0, Sivasspor’u 1–0 yenen, Mersin İdman Yurdu ile 1–1 berabere kalan bordo mavililer, cezalarının bitmesinin ardından ilk kez Kasımpaşa maçında erkek taraftarlarıyla da buluştu. Ancak bu sezon satılan 10 bin 250 kombineye rağmen özellikle maraton tribününde büyük boşluklar bulunması dikkat çekti. Kale arkası tribünlerindeki taraftarların müthiş desteğiyle maçı sürdüren Trabzonspor’da, taraftarın bu ilgisizliği Asbaşkan Nevzat Şakar ve teknik direktör Şenol Güneş’in de tepkisini çekti. Nevzat Şakar, “Bu sene 10 bin kombine sattık. Sadece kombine alan taraftarımız gelmiş olsaydı stadımızın yarısı dolardı. Bilet fiyatlarıyla gelmemelerinin alakası olmadığını düşünüyorum. Taraftarımızın bizi yalnız bırakması gerçekten çok üzücü" dedi.

GÜNEŞ’TEN TARAFTARA İMALI ELEŞTİRİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, seyircilerin maça ilgi göstermemesiyle ilgili imalı bir yaklaşım sergiledi. “Demek ki bizim maçın seyircili olduğunu bilmiyordular. Haber veririz bundan sonra” ifadelerini kullanan Güneş şöyle devam etti:

“Gelmeyenlerin de canı sağ olsun. Biz oynadığımız futbolla onlara layık takım yarattığımızda seyirci sahaya gelecektir. Oyun ve sonuç olarak seyircimize borcumuz var. Takımın da yönetimin de desteğe ihtiyacı var. Çünkü Trabzonspor, taraftarların takımıdır.”

ONUR’DAN ÖVGÜ: 3 TANE ISAKSSON OLSA ÇIKARAMAZDI

Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, Olcan Adın’ın Kasımpaşa maçında attığı gole övgüler dizdi. Onur, “Topun gidişini izledim. İki-üç tane Isaksson olsa çıkaramazdı. Ben de çıkaramazdım tabii ki. Rakibimize çok çalıştık. Kasımpaşa iyi çıkış yakalayan ve değerli oyunculardan oluşan bir takım. Çok pozisyon kaçırdık, daha farklı galip gelebilirdik. 1-0 olsun bizim olsun. Bu galibiyet ilaç gibi geldi" dedi.

HALİL: KAÇAN GOLLER ÇOK İSTEMEMLE İLGİLİ BİR DURUM

Kasımpaşa maçında kaçırdığı gollerle farkın açılmasına engel olan Halil Altıntop, “Hala eksiklerimizin olduğunun bilincindeyiz. Ama önemli olan Mersin maçından sonra böyle zorlu maçta bu sonucu almaktı. Çok gol pozisyonuna girdik. İlk yarı 3–0 yapıp 3 puanı garantileyebilirdik. Eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Son haftalarda kaçan gollerle ilgili konsantre olamadık denilemez bence. Biraz şanssızdık. Kasımpaşa maçında da benim biraz çok istememden kaynaklanan bir şeydi. İki pozisyonda da topun önüme düşeceğini biliyordum ama biraz şanssızdım. Böyle iyi niyetli devam ettiğimizde daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

“FORMAMDA KURU YER KALMIYOR”

Fenerbahçe ve Mersin İdman Yurdu maçında kaçırdığı gollerle taraftara adeta saç baş yolduran Olcan Adın, Kasımpaşa’ya karşı attığı jeneriklik golle kendini affettirdi. Futbolda gol kaçırmanın doğal olduğunu belirten Olcan, “Goller kaçar ama şunun bilinmesini istiyorum; sahaya çıktığımda elimden gelen en iyi performansı ortaya koymayı amaçlıyorum. Gol kaçırabilirim, kötü pas verebilirim ama elimden geleni her zaman yaparım. Trabzonspor formasını en ufak noktasına kadar terletmeden bırakmam” diye konuştu.

2 GÜN İZİN

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa maçının ardından futbolcularına iki gün izin verdi. Milli maç arası nedeniyle gelecek hafta maç olmaması nedeniyle izni iki güne çıkan Trabzonsporlu futbolcular, Beşiktaş maçı hazırlıklarına pazartesi günü saat 18.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacakları çalışmayla başlayacak.