FIRSAT OLARAK GÖRDÜ

Milli takımın Romanya ve Macaristan maçları için verilen 15 günlük arayı, hem eksiklerini gidermek hem de sakatların iyileşmesi için fırsat olarak gören Şenol Güneş, oyuncularına Kasımpaşa maçının ardından verdiği 2 gün izinden sonra kritik Beşiktaş maçının hazırlıklarını başlattı.

Tesislerde bu sabah yapılan antrenmana ülkelerinin milli takımlarına giden Sapara, Cech, Bamba, Zokora, Adrian ve Janko, sakatlıkları bulunan Tolga, Henrique ve Alanzinho katılmadı. Colman ise ayrı bir sahada fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaptı. Sakatlıkları nedeniyle Kasımpaşa kadrosuna alınmayan Soner ve Giray ise takımla çalıştı. Giray’ın Beşiktaş maçında oynayabilecek duruma gelebileceği, Colman’ın da en geç 20 gün içinde takımla çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

SICAK HAVADA KONDİSYON YÜKLEMESİ

Şenol Güneş, oldukça sıcak havada gerçekleştirilen çalışmada futbolcularına kondisyon yüklemesi yaptırdı. Isınma koşusunun ardından antrenörler tarafından hazırlanan çeşitli istasyonlarda çabukluk ve kuvvete dayalı çalışma yapan futbolcuların adeta nhefesi kesildi.

 Sık sık su molası veren bordo mavililerde, yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanın sonunda da Aykut, Emre, Celustka ve Soner, uzun süre Şenol Güneş’in gözetiminde kafa topu çalışması yaptı. Güneş, oyuncularını sık sık topa nasıl kafa vuracakların konusunda uyarırken, "Kuvvetinizi belinizden alın" derken meşin yuvarlağa nasıl vurulması gerektiğini gösterdi.

İKİ HAZIRLIK MAÇI

Trabzonspor, milli takım arasında hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürürken 2 hazırlık maçı oynayacak. Cumartesi günü Giresun’da Ukrayna’nın Shakthar Donetsk takımıyla hazırlık maçı yapacak olan bordo mavililer, pazartesi günü akşamı da Trabzonz Avni Aker Stadı’nda Kazakistan’ın Karaganda takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in her iki maçta da tüm oyuncularını deneyeceği, özellikle maçlarda fazla forma şansı bulamayan futbolcularını oynatacağı bildirildi.

TOLGA’YA KUTLAMA

Trabzonspor, kaptanı Tolga Zengin’in doğum gününü resmi sitesinden yayınladığı mesajla kutladı. Sakatlığı nedeniyle kontrollerini yaptırmak üzere İstanbul’da bulunan Tolga’ya antrenman sahasında kutlama yapılamadı. Trabzonspor'un internet sitesindre bu yüzden, "10 Ekim 1983 tarihinde doğan kaptanımız Tolga Zengin’in doğum gününü kutluyor, sağlık, başarı, mutluluk dolu uzun ömürler diliyoruz" mesajı yayınlandı.

TRABZONSPOR AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kulüp Başkanı Sadri Şener'in geçen hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptığı şikeyle ilgili başvuruyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor'un avukatı Burak Gemalmaz, AİHM hukukçularını ikna ettiklerini söyledi. Avukat Gemalmaz, Strasburg’da Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Disiplin Kurulu, PFDK ve Tahkim Kurulu'nun tersine şike yapan bir takımı alt lige düşürdü. Böylelikle TFF yargı kurulları içerisinde inanılmaz bir hukuki çelişki doğdu. Bu da Trabzonspor'un davasında haklı olduğunu teyit ediyor. Şikeyle ilgili olarak Trabzonspor'un AİHM başvurusu TFF kurallarının, AİHS 6'ncı maddesinde düzenlenen adil yargılama standartlarına aykırılık temelinde kurgulanmaktadır. Şayet davayı kazanırsak AİHM tazminat ve yargılanmanın yenilenmesine hükmedecektir. Aslında bunu hükmetmesine de gerek kalmıyor. Türk Hukuk düzeni Hukuk Usulü Kanunu, İdari Yargılama Usulü Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunları'nda AİHM'in kesinleşmiş ihlal kararlarının, yargılamanın yenilenmesi sebebi olarak düzenlediği bilinmektedir. Tahkim Kurulu Talimatnamesi de Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun (HMK) yargılamanın yenilenmesiyle ilgili kurallarına atıf yaparak aynı sisteme tabi olmuştur."

TÜRKİYE MEVZUATI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALABİLİR

"Yapılacak yeni yargılamada bu kez Tahkim Kurulu'nun AİHM'in ihlal kararındaki noktalara uygun hareket etmesi gerekecektir" diyen avukat Gemalmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun neticesinde Fenerbahçe'ye ceza verilmesi, Trabzonspor'un da şampiyon ilan edilmesi gerekiyor. Tahkim Kurulu kararlarına karşı yargı yolunun Anayasa Madde 59/3 ve TFF Kanunuyla kapatılmış olması gerekse de Tahkimin ve PFDK'nın bağımsız ve tarafsız olmamasının tespiti halinde, Türkiye Anayasa ve TFF Kanunu ile bunlara bağlı alt derecede mevzuatı ivedilikle değiştirmek zorunda kalacaktır. Tahkim ve PFDK'nın sorunlu hukuki yapısı halen devam etmektedir ve yeni başvurulara kapı açıktır. Ancak 23 Eylül 2012'den itibaren bu tip başvurular Anayasa Mahkemesi'nde yapılmak zorundadır. Anayasa Madde 59/3 gereği muhtemelen reddedecektir. Buna rağmen oraya da başvurmak kaçınılmaz görünüyor. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ret kararını müteakip AİHM yolu yine açıktır ve sonuç her halükarda adil yargılanma hakkının ihlali olacaktır."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF