DEFANS RAHATLIĞI

Defans mevkisinde tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren bordo mavililer, 11 hafta sonunda sadece 8 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı oldu. Savunmasında sakatlıklar ve cezalarla boğuşan Trabzonspor’da defans oyuncularının üst düzey performansları tarihi başarıyı da beraberinde getirdi.

Kalede başarılı maçlar çıkaran kaptan Tolga Zengin’in 4'üncü haftadaki Sivasspor maçında omzundan sakatlanmasının ardından kaleyi devralan Onur’un da yüksek performansı Şenol Güneş’i rahatlattı. Sakatlığı geçen Tolga’nın da takıma dönmesi, hem rekabeti artırdı, hem de kaleyi daha sağlam hale getirdi.

AKLI KARIŞTI

Sağ bekte Serkan, Zeki Yavru ve Celustka’dan oluşan üçlü, değişmeli oynayarak aksamadan görevlerini yaptı. Defansın kritik bölgesi olan orta bölümde ise Giray’ın Videoton maçında sakatlanarak 8 maç takımdan uzak kalmasına rağmen Mustafa–Bamba ikilisi çok başarılı maçlar çıkararak görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Önceki hafta Mustafa geçen hafta ise Bamba’nın cezalı olduğu maçlarda sakatlığı geçen Giray'ın gösterdiği üst düzey performans Güneş’in aklını karıştırdı.

Şenol Güneş,  Orduspor maçında 3 oyuncusundan birini yedekte bırakacak. Bordo mavili defansın solunda ise Emerson başarılı maçlar çıkarıyor. Ferhat’ın Emerson'u zorlayacak performans gösterememesi ise sol kanatta Brezilyalı oyuncuyu tek bırakıyor.

ORTA SAHADA BOLLUK

Sezon başında Colman’ın sakatlığı, Adrian’ın oynamaması nedeniyle bordo mavili takımın en sorunlu bölgelerinden biri olan orta sahada Orduspor maçı öncesi adeta bolluk yaşanıyor. Adrian’ın formunun zirvesinde olması, Colman’ın sakatlığının tamamen geçmesi, Sapara, Soner, Alanzinho ve Yasin gibi oyuncuların her an forma giyebilecek düzeyde olması Şenol Güneş’i zorluyor. Güneş’in orta sahada tek sıkıntısı, çok şey beklediği Olcan ve Volkan’dan henüz istenen performansı elde edememesi olarak görülüyor. Orduspor karşısında Adrian’ın forma giymesine kesin gözle bakılırken, bu oyuncuya eşlik edecek isimler son antrenmanların ardından belli olacak.

FORVETTE ALTERNATİF KISITLI

Trabzonspor’un bu sezon en büyük sıkıntıyı çektiği mevkilerinden biri olan forvette ise Marc Janko, Halil ve Emre arasında rekabet üst düzeyde çıktı. Şenol Güneş, akımına tek forvet oynattığı maçlarda Janko’yu, çift forvette ise Janko–Halil ikilisini tercih ediyor. Emre ise her an kendini formda tutarak forma bekliyor.

Bordo mavili takımda Henrique ve Vittek’in artık kadroya girmesi ise zor görülüyor. Orduspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan Trabzonspor’da Güneş’in kadroyu kurarken özellikle defans ve orta sahada zorlanacağı belirtildi.

TİYATRODA STRES ATTILAR

Trabzonsporlu oyuncular dün akşam antrenmanının ardından tiyatroya giderek stres attı. Teknik heyet ve futbolcular, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Hakan Dilek'in tek kişilik, 'Ne gülüyorsun, anlatılan senin hikayen' adlı oyununu izledi. Şenol Güneş, 1461 Trabzon takımı teknik heyet ve oyuncularının da izlediği oyundan sonra takım kaptanları Tolga ve Giray’la birlikte Hakan Dilek'e çiçek verdi.

TOLGA VE ADRİAN TARAFTARLA BULUŞUYOR

Kaleci Tolga Zengin ve bordo mavililerin son 2 haftadaki formda oyuncusu Adrian, imza gününde taraftarla buluşacak. Forum AVM’deki TS Club mağazasında yarın saat 14.00’te yapılacak imza gününde Adrian ve Tolga, taraftarlarla fotoğraf çektirecek, lisanslı ürünleri imzalayacak.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF