"HER ŞEYE RAĞMEN YENMEK İSTİYORUZ"

Ligde 3-0 yenildiği Eskişehirspor'u Ziraat Türkiye Kupası'nda 2–0 yenerek grup maçlarına 3 puanla başlayan Trabzonspor’da gözler Pazar günkü Galatasaray maçına çevrildi. Şenol Güneş, sahalarında karşılaşacakları Galatasaray maçını değerlendirirken şunları söyledi:

"Ligde kayıp puanı çok olan bir takımız. Bu sezon şu ana kadar oyun ve sonuç olarak beklediğimizi alamadığımız için sıkıntılı durumumuz var. En az 10 puan daha toplamamız gerekiyordu. Ama bunların hepsi geride kaldı. Daha çok kazanabileceğimiz maçlardaki puan kayıplarımız olmasaydı, yani 8–10 puanımız daha olsaydı maçın atmosferi daha farklı olurdu bizim için. Ama her şeye rağmen kendi sahamızda Galatasaray’ı yenmek için oynayacağız."

SAKATLARIN DURUMU

Eskişehirspor maçında kadroya almadığı Colman, Mustafa, Alanzinho ve Soner’in son durumları ve Galatasaray maçında oynayıp oynamayacaklarıyla ilgili bilgi de veren Şenol Güneş, şöyle dedi:

"Colman’ın sakatlığı iyiye gidiyor ama normal idmana katılmadı. Alanzinho’nun kasığında ağrısı var. Durumu hala soru işareti. Mustafa’nın ön adalesinde sıkıntı var. Galatasaray’a karşı belki oynar. Soner’in durumu iyi ama idman eksikliği var. Hafta başında idmanlara katılmaya başladı. İdmansız olduğu için Eskişehir maçı kadrosuna da almadım. Galatasaray maçı öncesi durumunu gözden geçireceğiz."

GİRAY BULAK’A SİTEM ETTİ

Ani bir kararla Trabzonspor'un genel menajerliğinden ayrılarak Mersin İdmanyurdu ile anlaşan Giray Bulak’ın önceki gün kendisine telefon ettiğini söyleyen Şenol Güneş, bu konuda şöyle dedi:

"Ayrılmasını doğru bulmuyorum ama açıklamayı Giray Bulak yaparsa daha iyi olur. Çünkü bu bir sistemin kurulmasıydı. Giray Bulak değil de başka biri de olabilirdi. Daha sistemi kurmadan dağılmış oldu. Bunun açıklamasını daha sonra yaparız. Şu andaki ortam buna müsait değil. Ama Trabzon’da bazı şeyleri ne kendime, ne başkalarına tam izah edemedim. Bunların biraz anlaşılması gerekiyor. Kimin geldiğinden çok oradaki sistemin ne olduğunu oturtamazsak sorun olur. Trabzonspor’un geleceği için şahıslar tabi önemli ama aslında bir sistem olması gerekiyor. Ayrılığını sanırım Giray Bulak izah edecektir. Kendine göre mutlaka haklı sebepleri vardır. Ama her ne olursa olsun ayrılmasını istemezdim."

"3-5 SENE DEVAMLILIĞI OLMALI"

Sistemin devamı açısından yeni bir formül bulunması gerektiğinin de altını çizen Şenol Güneş, sözleini şöyle sürdürdü:

"Yapılanmanın henüz başında iki transfer oldu. Yeni oyuncular alınabilirdi. Baktıkları oyuncular vardı. Her gün birisi değişirse, bu sistem olmaz. Bu uzun, belki de ömür boyu gitmesi gereken bir iş. Orada mümkünse öyle biri olmalı. En az 3–5 sene devamlılığı olmalı. İsim önemli değil ama futbolu bilen, yönetim anlayışını, yöneticiliği bilen, teknik anlamda bilgisi olan, lisanı olan her şeyiyle mükemmel bir insan bulmak istedik. O insanlardan biri de Giray hocaydı. O da kabul etmişti ama şimdi bu aşamada böyle olduğu için çok konuşmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü onun bir şeyleri izah etmesi gerekiyor. Nedeni o açıklamalı. Bana sorduğunda ben ona bir şey söylemedim. (Senin kararın. Gelirken gelmeni istedim ama giderken gitmeni istemedim) dedim. Burada hocalığı, yöneticiliği, oyunculuğu herkesin olması gereken şekliyle izah edemezsek bu yanlışları yaşayacağız. Şahıslar katkı yapabilir ama sistemin içindeki odakların ne yapması gerektiğini hepimizin işlemesi lazım. Bunu da hepimizin sahiplenmesi gerekiyor. Beceremiyoruz bu işi."


ÖA(TM/AÖ)