GÜNEŞ KIZGIN

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Orduspor maçında kazanmak için ortaya hiçbir şey koymadıklarını belirterek, “Süper Final öncesinde çok önemli 2 puan kaybettik. Sahaya, zemine ve havaya uyum konusunda iyi değildik. Pas anlayışımız yoktu. İkinci yarıda saha şartlarına uyum sağlayarak pozisyon üretmeye başladık ama yine de bizim gibi bir takım için olması gereken pozisyonların altında kaldık. Arzu ve istek olarak hem seyircinin hoşuna gidecek hem de maçı kazanabilecek bir performans gösteremedik. Zaten sezon başından bu yana da hem puan hem de oyun olarak beklentilerin altında kaldık” dedi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de, ligi en az 70 puanla bitirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Ancak yoğun maç trafiği nedeniyle talihsiz puan kayıpları yaşadık. Buna rağmen Süper Final’de toplayabileceğimiz kadar puan toplamaya çalışacağız ” diye konuştu.

21 HAFTA SONRA ATAMADILAR

Oynadığı son 21 resmi karşılaşmada gol atma başarısı gösteren Trabzonspor, Orduspor maçında gol kaydedemeyerek ilginç bir seriyi de bozmuş oldu. Süper Lig’in 15 ve 16. haftalarında Galatasaray ve Fenerbahçe’ye 3–0 ve 1–0 yenilen bordo mavililer, o tarihten bu yana oynadığı 17 lig, 2 Türkiye Kupası ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında gol atma başarısı göstermişti. Bu dönemdeki 21 resmi maçta üst üste gol atan bordo  mavililer fileleri 45 kez havalandırmıştı. Trabzonspor’un gol ayakları Ordu’da suskun kalınca bordo mavililer 21 maç sonra rakip fileleri havalandıramadı.

46 MAÇ OYNADILAR

Trabzonspor bu sezon ayrıca 47 maç oynayarak tarihinde de bir ilke imza attı. 27 Temmuz 2011’de Benfica ile oynadığı Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçıyla sezonu resmen başlatan Trabzonspor, 34 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 3 UEFA Avrupa Ligi, 2 Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi ve 6 Şampiyonlar Ligi Grup maçı olmak üzere toplam 47 maç oynayarak normal sezonu kapattı. Bu süre içinde Trabzonspor’u geçen tek takım 48 maç yapan Beşiktaş olurken, Galatasaray ve Fenerbahçe 36’şar maçla normal sezonu sonlandırdı. Trabzonspor, resmi maçların başladığı 27 Temmuz’tan itibaren de yaklaşık 5 günde bir maç yapmış oldu. Bordo mavililer, 47 resmi maçta 17 galibiyet, 17 beraberlik alırken, 13 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

İLKLERİN SEZONU

Bordo mavililerde bu sezon ayrıca Burak Yılmaz, normal sezonu 32 golle kapatarak kulüp tarihinin bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu oldu. Kaleci Tolga Zengin de, 34 lig maçının hepsinde forma giyerek 3060 dakika sahada kaldı ve 16 sezon aradan sonra tüm maçlarda forma giyen ilk futbolcu oldu.

BERABERLİĞE ABONE OLDULAR

Orduspor ile golsüz berabere kalarak bu sezon 11’inci kez sahadan eşitlikle ayrılan Trabzonspor, geride kalan son 9 sezon içindeki en fazla beraberliğini de kazanmış oldu. Son olarak 2002 – 2003 sezonunda 12 beraberlik elde eden bordo mavililer 9 sezondur çift haneli sayılarda beraberlik almamıştı. Trabzonspor, bu beraberliklerin ikisini kendi sahasında alırken, deplasmanda da 9 kez sahadan eşitlikle ayrıldı.

GEÇEN SEZONU ARATTI

Trabzonspor ayrıca geçen sezon ligde topladığı 82 puanın 26 puan gerisinde kalarak taraftarlarını da hayal kırıklığına uğrattı. 2010 – 2011 sezonunda 25 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 82 puan toplayarak averajla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, attığı 69 gole karşılık kalesinde sadece 23 gol görmüş ve artı 48 averaj elde etmişti. Buna rağmen bordo mavililer bu sezon geçen sezonun istatistiklerinin çok gerisinde kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Trabzonspor, 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Attığı 60 gole karşılık ise kalesinde 39 gol görerek artı 21 averajla 56 puan toplayabildi.


ÖA(TM/Aİ)