Sabah saatlerinde dün akşamki olayla ilgili basın açıklaması yapmayı planlayan bordo  mavili kulüp, Emre Belözoğlu ve Yobo'nun basın toplantısı yapacağı haberleri geldikten sonra beklemeye karar verdi.

Genel Sekreter Hasan Yener, Emre ve Yobo'nun açıklamalarının ardından kulüp binasında kurmaylarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Sadri Şener'in de telefonla katıldığı toplantının ardından Trabzonspor, TFF'ye başvurma kararı aldı. Bordo mavili kulübün kararı resmi internet sitesinden de bir açıklamayla duyuruldu.

44. MADDE UYGULANSIN

"Kulübümüz, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe maçı sırasında oyuncumuz Didier Zokora’ya ırkçılık içeren hakarette bulunan Emre Belezoğlu hakkında gerekli disiplin uygulamalarının yapılması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu" denilen açıklamada, Emre Belezoğlu’nun ırkçılık içeren ifadeler kullandığının televizyon görüntülerinden de anlaşıldığı vurgulandı ve  Fenerbahçeli futbolcunun maçtan sonra katıldığı televizyon canlı yayınında da bu durumu kabul ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Buna göre federasyondan disiplin talimatının konuyla ilgili olarak ayrımcılık başlıklı 44. maddesi için disiplin müfettişlerinin soruşturma başlatarak gerekli işlemlerin yapılması talep edildi" ifadelerine yer verildi.

ZOKORA YAŞANMAMIŞ OLAYI GÜNDEME TAŞIMAZ

Açıklamanın son bölümünde ise Zokora'nın örnek futbolcu kişiliğine atıfta bulunularak şu görüşlere yer verildi:

"Bu arada kulübümüzle sözleşme imzaladığı andan itibaren sergilediği üst düzey profesyonellik, örnek sporcu kişiliği ve gerek arkadaşları gerekse de toplumla kurduğu sağlıklı diyalogla dikkatleri çeken oyuncumuz Didier Zokora’nın karşılaştığı bu durumun hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Ülkesinde milli takım kaptanlığına kadar yükselen örnek sporcumuz Didier Zokora’nın yaşanmamış bir olayı kasıtlı olarak gündeme taşıdığını savunmak ise hiçbir şekilde inandırıcı görülmemektedir. Bu durumun Türk futbol camiası tarafından böyle bilinmesini istiyor, saygılar sunuyoruz."


ÖA(TM/Aİ)