110 DAKİKA OYUNDA KALDI

Portekiz’in Porto takımından 2 milyon 340 bin euro bonservis bedeli ve yıllık 1.5 milyon euro garanti para karşılığında 3 yıllığına transfer edilen Avusturyalı forvet Marc Janko’nun bugüne kadar sadece bir kez ilk 11’de sahaya çıktı. Trabzonspor’a geldikten sonra ilk kez 3'üncü haftadaki Gaziantepspor maçında 18 dakika forma şans bulan Janko, Sivasspor karşılaşmasında 20, Fenerbahçe maçında 3 dakika forma giyebildi.

OLUMLU İZLENİM BIRAKTI

İlk kez Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11’de sahaya çıkıp 65 dakika oyunda kalan Janko, Kasımpaşa maçında da son 4 dakika sahaya çıktı. Forma giydiği 5 maçta toplam 110 dakika oyunda kalabilen Janko, gol kaydedemedi ancak girdiği pozisyonlar ve mücadelesiyle olumlu izlenim bıraktı.

TARTIŞMA MERSİN MAÇINDA BAŞLADI

Mersin İdmanyurdu maçında 65 dakika oyunda kalan Janko’nun sahada olduğu süre içinde Trabzonspor’un kanatlardan orta yapmadığı, rakip defansı ortadan delmeye çalıştığı dikkati çekti. Janko’nun oyundan alınmasının ardından da kanatlardan çok sayıda orta atıldığı göze çarptı.

"MÜSABAKE FORMUNU YAKALAYAMADI"

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçından sonra yaptığı değerlendirmede, eleştirileri anlayışla karşıladığını belirtti, "Janko’nun henüz müsabaka formunu yakaladığını düşünmüyorum., Kaldı ki Janko rakibi hapsettiğinizde etkili olabilecek oyun tarzına sahip bir oyuncu. Rakibi sahasına hapsedemeyince o da etkili olamadı" ifadesini kullandı.

KASIMPAŞA MAÇINDA KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Janko’nun 86’ıncı dakikada oyuna alındığı Kasımpaşa maçının son bölümünde girdiği gol pozisyonları, Avusturyalı golcünün neden oynatılmadığı yönündeki eleştirilerin artmasına yol açtı. Ligde ilk 7 haftada sadece 6 gol atan Trabzonspor’da bu gollerden sadece üçünün golcüler Henrique, Vittek ve Halil’den gelmesi, diğer golleri Volkan, Soner ve Olcan’ın attığının gözlenmesi bordo mavili camiada Janko’nun artık sürekli 11’de oynatılması yönündeki eleştirileri de çoğalttı.

SALONDA BİR SEVİNÇ BİR HÜZÜN

Trabzonspor basketbol takımı, Basketbol 2'nci Ligi’ndeki ilk maçında Best Balıkesir Basketbol’a 75–54 mağlup oldu. Basketbolcülerin bu yenilgisine rağmen bordo mavili hentbol takımı ise ligin 3’üncü haftasında konuk ettiği Beşparmak’ı 36–24 mağlup etti.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF