"GÜNEŞ DOĞRUYU SÖYLÜYOR"

Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba’yı ziyaret etmek için gittiği hastanede kayarak düştüğü için geçen hafta dizinden ameliyat olan başkan Sadri Şener, bugünü de evinde dinlenerek geçirdi. Sadri Şener, takımının son performansını ve içinde bulundukları hukuki süreci Radyospor’a değerlendirdi. Teknik direktör Şenol Güneş’in, "Takımın performansı beni mutlu etmiyor. En az 20 puan almalıydık” sözlerini yorumlayan Başkan Şener, şunları söyledi:

"Şenol Güneş, doğru söylüyor. Takımdaki oyuncuları tek tek incelersen, geçmişlerine bakarsan bu takımın çok daha iyi yerlerde olması lazım. Ama sonuçta bu futbol. Böyle durumda olan başka takımlar da var. Zaten 8 maç geride kaldı ama kimse birbirinden kopup gidemedi. Güneş'e katılıyorum o konuda."

"DERS ÇIKARMAK LAZIM"

Şenol Güneş’in, "Gidenler, en iyi oyuncularımızdı" sözlerini de değerlendiren Başkans Sadri Şener, "Artık geriye bakmamak, ders çıkarmak lazım. Geçmiş bizi çok ilgilendirmiyor. Artık önümüze bakacağız. Mevcut çok iyi bir kadromuz var. Onu motive edip ligde en iyi dereceyi almamız lazım" ifadesini kullandı. Sadri Şener, Milli takımın son durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Avrupa’da bir ülkenin grafiği sürekli yükselmiyor. 6–7 senelik dönemlerde düşüş yaşıyor. Biz de o dönemi yaşıyoruz herhalde. Tabi eğitimde, yetiştirmede fark var. Ama bundan sonraki yıllarda milli takıma hizmet edecek iyi ve genç bir nesil var. Yine eski halimize döneriz diye düşünüyorum. Ümitsizliğe kapılmamamız lazım."

"HATA YAPTIK MI CEZAYI VERİYORLAR"

Milli takıma Trabzonspor’dan oyuncu alınmamasıyla ilgili tartışmaların geride kaldığını vurgulayan Başkan Şener, "Ben teknik adam değilim. Kulüp başkanıyım. Olaya başka bir pencereden bakıyorum. Onlar oldu geçti. Milli takımın en iyi şekilde olması en büyük arzumuz" dedi. Başkan Şener, milli takıma oyuncu alınmamasının Futbol Federasyonu'yla ilişkilerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Olayı bu yönden hiç düşünmek istemiyorum. Delegeler oylarını verdikten sonra işleri bitmiyor. Eleştiri tabi olacaktır. Bu eleştiriler olacak ki; federasyon daha hareketli hale gelebilsin. Bundan sonra yanlış olursa yine söyleyeceğiz. Biz hata yaptık mı zaten gerekli cezaları veriyorlar. Sürdürdüğümüz mücadelede haklı olduğumuzu biliyoruz."

"MÜCADELEM ŞİDDETLENEREK SÜRECEK"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) başvurularıyla ilgili sürecin devam ettiğini de hatırlatan Başkan Şener, şunları söyledi:

"16 Kasım’da Lozan’daki bu konuda tecrübeli bir avukatla randevumuz var. Benden kimse şunu beklemesin; (Bu iş artık sulandı, Sadri bey ve yönetim artık pes eder) diye. Bütün söylemler o doğrultuda çünkü. O benden beklenmesin. Mücadelem şiddeti artarak  devam edecek. Küçük bir kaza geçirmiş olabiliriz ama bu bir takım şeyleri de engellemez. Sonuna kadar gideceğim ki benden sonra tarih, (Sadri Şener başkanlığı döneminde şunu eksik yaptı) demesin. Onun için çalışıyorum. Şiddeti derken tabi hukuki şiddeti artırmaktan bahsediyorum. Kavga şiddeti değil tabi. (Şunu unutayım, es geçeyim) diye bir şey asla olmayacak."

"GENÇLERİN ÖNÜ KESİLMEMELİ"

Başkan Şener, 2013’teki kongrede aday olmayacağıyla ilgili açıklamasının ardından başlatılan spekülasyonlara değinirken de şunları söyledi:

"Sadece kulüp başkanlığı için değil, başka makamlara da o kadar uzun yıllar talip olanlar var ki arkadan gelen gençlerin önünü kesiyorlar. O anlamda söyledim o sözü. 1.5 yıl uzun bir süre, insanın başına bir sürü şey geliyor."


ÖA(TM/AÖ)