Spor Toto Süper Ligi’nde dün akşam sahasında ağırladığı Eskişehirspor’u 4–1 mağlup ederek önemli bir engeli aşan Trabzonspor’da Karabükspor mağlubiyetinin ardından keyifler yeniden yerine geldi.

Bordo mavili takımın Başkanı Sadri Şener de, ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatarak, “Ligin ikinci yarısında devam eden serimize geçtiğimiz hafta Karabük’te aldığımız beklenmedik mağlubiyetle ara vermiştik. Hedefimiz, Eskişehirspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılıp tekrar kaldığımız yerden lig yarışına devam etmekti. Bunu da başardık” diye konuştu.

“HER GİRİŞİM CAMİAMIZDAKİ DUYGULARI PERÇİNLEYEREK TEK VÜCUT OLMAMIZI SAĞLIYOR”

Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar’ın uğradığı silahlı saldırının güven ortamını bozmak amacını taşıdığını da vurgulayarak, “Trabzonspor’daki huzur ve güven ortamını zedelemeye çalışan çevreler şunu çok iyi bilmelidirler ki, yapacakları her girişim camiamızın birlik ve beraberlik duygularını daha da perçinleyerek tek vücut olmasını sağlayacaktır. Karşısındaki tüm art niyetli çabalara rağmen Trabzonspor, sağduyu, centilmenlik ve Fair Play ilkelerinden ayrılmadan yolunda yürümeye devam edecektir. Büyük taraftarlarımızın da desteğiyle bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

CEZALI GİRAY KAÇAR DİNLENME İMKANI BULACAK

Trabzonspor’da sezon başından itibaren oynanan 22 lig maçının sadece birinde sakatlığı nedeniyle oynayamayan Giray Kaçar, bu kez de kart cezalısı olduğu için Ankaragücü maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli futbolcunun yerine savunmada Mustafa Yumlu’nun görev alması bekleniyor. Bu arada sakatlığı büyük ölçüde geçen Volkan Şen’in de uzun bir aradan sonra ilk kez Ankaragücü maçının 18 kişilik kadrosuna girebileceği öğrenildi.

CECH: BAŞARMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ İŞLER VAR

Trabzonspor’da uzun zamandır yaşanan solbek sıkıntısı Slovak Marek Cech’in form tutmasıyla son buldu. Bordo mavili takımın dün akşam Eskişehirspor ile oynadığı maçta fileleri de sarsmayı başaran tecrübeli futbolcu, gerek teknik direktör Şenol Güneş, gerekse de taraftarlardan tam not aldı. Cech de, Trabzonspor’la yapacağı çok şey olduğunu belirterek, “Bordo mavili forma altında ilk sezonumda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettim ve UEFA’da yolumuza devam ediyoruz. Ligde de başarmamız gereken önemli işler var. Bundan sonraki haftalar da yolumuza kayıpsız devam etmeliyiz” dedi. Bu arada kulüp sitesinden yapılan açıklamada, “26 Ocak 1983 tarihinde doğan oyuncumuz Marek Cech’in doğum gününü kutluyor, sağlık, başarı, mutluluk dolu uzun ömürler diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

TAKA GAZETESİ: ALMA TRABZON’UN AHINI ÇIKAR AHESTE, AHESTE

Trabzon’dan yayın yapan yerel gazeteler Eskişehirspor galibiyetine geniş yer ayırdı. Karadeniz Gazetesi, “Fırtına koptu” başlığını atarken, Taka Gazetesi, “Alma Trabzon’un ahını çıkar aheste, aheste” ve “Şehrin evladı, şehrin morali, şehrin plakası, Burak 61” başlıklarını attı. Günebakış Gazetesi, “Hesabı kapattı, 61’de Burak’tı” manşetini kullanırken, Kuzey Ekspres Gazetesi, bugün yapılacak olan genel kurula vurgu yaparak, “Ankara’ya selam yola devam” manşetini kullandı. İlkhaber Gazetesi ise, “Bordo mavililer geçen yıl Fenerbahçe’ye maç sattığı, Trabzonspor’a karşı Fenerbahçe’den teşvik primi aldığı ortaya çıkan Eskişehirspor’u bozguna uğrattı” ve “Bak koçum buna kevgir derler” başlıklarını kullandı. Türksesi Gazetesi de, “Fırtına esti savurdu” başlığıyla Eskişehirspor galibiyetini okuyucularına aktardı.

FENERBAHÇE MAÇI BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Öte yandan Beko Basketbol Ligi’nde Cumartesi günü saat 13.00’da Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanacak olan maçta Fenerbahçe Ülker’i ağırlayacak olan Trabzonspor’da taraftarların maça yoğun ilgisi var. Bugün sadece 5 TL’den satışa sunulan biletlerin büyük bir bölümünün tükenmesi beklenirken, maç için şehrin çeşitli yerlerinden ücretsiz otobüs seferleri de yapılacak.