Sani Şener, "Dünyanın en dürüst adamıdır. En dar gününde, o 8 milyon dolar diyor ama 20 milyon dolarını Trabzonspor’a bağışlamıştır. Çok akıllı bir şirket birleşmesiyle de kulübün 200-250 trilyonunu kurtardı" dedi.

TAV Havalimanları Holding CEO'su Dr. Sani Şener, Günebakış Gazetesi'ne iş yaşamını anlattı. Şener, ağabeyi Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e yapılan eleştirilere de üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bu eleştirilere Sadri Şener’in kendisini yakından tanıdığım için üzülüyorum. Dünyanın en dürüst adamıdır. En dar gününde, o 8 milyon dolar diyor ama 20 milyon doları Trabzonspor’a bağışlamıştır. Belki de ondan ayrılma nedenimdir. Ondan sonra 10 yıl çok ciddi sıkıntılar çekti. Döndü, tekrar Trabzonspor’un başına geçti ve orada olmayacak şeyler yaptı. Belki o kendini anlatamaz. Ben bunun parasal yönünü anlatayım; çok yanlış yapılmış bir halka arzı, çok akıllı bir şirket birleşmesiyle halletti. Trabzonspor’un 200-250 trilyon parasını kurtardı ki, bu operasyon bile bu yönetimin her şeyine değer."

"TEK ELEŞTİRİM FUTBOLDAKİ BAŞARISIZLIK"

Sani Şener, ağabeyi Sadri Şener ve yönetimi ile ilgili eleştireceği tek konunun bu sene futboldaki başarısızlık olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu sezondan önce kesinlikle Trabzonspor şampiyon olmuştur, Türkiye Kupasını ve Süper Kupa’yı almıştır ve büyük başarılara imza atmıştır. Ama bu sene futbolda başarısız olmuştur. Bir şekilde artık takımın iyi oynaması gerektiğine inanıyorum. 1461’i çok destekliyorum. Çünkü onlarda eski Trabzonspor’un ruhunu görüyorum. İnşallah çok daha başarılı olurlar, tabi ki Trabzonspor da inşallah başarılı olur."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF