Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetiminin Akyazı Stadyumu'nun ardından en fazla önem verdiği proje olan ve kulübe sürekli gelir kaynağı yaratacak olması nedeniyle dikkatle takip edilen HES Projesi için 2.5 yıllık süreç sonucunda nihayet ihale aşamasına gelindi. Trabzon'un Çaykara İlçesi Uzungöl Beldesi sınırları içinde yapılacak olan 28 megavat kurulu gücündeki Uzungöl - I Regülatörü ve HES için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan üretim lisansı alındı.

EPDK Başkanı Hasan Göktaş imzasıyla Trabzonspor'a gönderilen yazıda, "Bu lisans Bordo - Mavi Elektrik Üretim Ticaret Limited Şirketi’ne Trabzon ilinde kurulacak olan Uzungöl-I Regülatör ve HES üretim tesisinde 49 yıl süreyle, üretim faaliyeti göstermek üzere 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 05.07.2012 tarihli ve 3905-7 sayılı kararı ile verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

İHALE AŞAMASINA GELİNDİ

Üretim lisansının alınmasının ardından HES projesi artık ihale aşamasına geldi. Trabzonspor'un yıllık 10 milyon dolardan 49 yıl içinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir gelir beklediği projeye büyük önem veren Başkan Sadri Şener de, "Bu proje hayata geçirildiğinde Trabzonspor maddi olarak çok büyük kazanımlar elde edecektir" dedi. İhale aşamasında sorun çıkmaması halinde projenin 2 yıl içinde yürürlüğe koyulması bekleniyor.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Trabzonspor ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da konuyla ilgili bir açıklama gönderdi. Açıklamada, "Hakim ortağımız olan Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş., sahibi olduğu Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. üzerinden yürüttüğü enerji projelerinden biri olan yıllık 28 MW kapasiteli Uzungöl Regülatörü Hes Projesi için 05/07/2012 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat uyarınca T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 05/07/2012 tarihli ve 3905-7 sayılı kararı ile üretim faaliyeti lisansı alınmıştır" denildi.

İZİN BİTİYOR

Almanya kampının ardından 2 gün izin yapan Trabzonspor, yarın yeni sezon hazırlıklarına devam edecek. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 11.00'de yapılacak antrenmanda Almanya kampına götürülen 26 futbolcu da yer alacak. Şenol Güneş'in önümüzdeki günlerde kadrodaki futbolcu sayısını azaltma konusundaki raporunu yönetime sunacağı belirtildi. Yabancı forvet transferi yapılması halinde ise kadrodaki yabancılardan en az ikisi gönderilecek. Gönderilecek isimler arasında Alanzinho, Vittek ve Cech ilk sıralarda bulunuyor.

KOMBİNELER ORDUSPOR MAÇINDA GEÇERLİ

Trabzonspor'un cumartesi akşamı saat 21.00'de Avni Aker'de Orduspor ile yapacağı hazırlık maçında yeni sezon kombine kartlarının geçerli olduğu açıklandı. Orduspor maçının biletlerinin de yarından itibaren kale arkası 5, maraton 10, kapalı 15 ve VIP 25 liradan satışa sunulacağıbelirtildi.