10 DEPLASMANDA 8 BERABERLİK

Deplasmanda kazanamama şanssızlığını Medical Park Antalyaspor karşısında kırmak isteyen Trabzonspor, Süper Lig’de deplasman galibiyetini adeta unuttu. Bordo mavili takım, son olarak geçen sezonun 29’uncu haftasında 4 Mart’ta İstanbul’da oynadığı Beşiktaş’ı 2–1 mağlup etti. Aradan geçen 8 aylık sürede deplasmanda oynadığı 10 maçta 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, dış sahada hiç kazanamadı. Bordo mavililerin geçen sezonki Beşiktaş maçından sonra oynadığı son 10 deplasman maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Geçen sezon: Gençlerbirliği (1–1), Galatasaray (1–1), Orduspor (0–0), Fenerbahçe (Süper Final) (2–0), Galatasaray (Süper Final (0–0), Beşiktaş (Süper Final) (1–1)

Bu yıl: Kardemir Karabükspor (1–1), Gaziantepspor (1-0), Fenerbahçe (0–0), Beşiktaş (1–1)

SAPARA ŞOKU

Trabzonspor, bu sabah tesislerinde yaptığı antrenmanın ardından saat 14.30’da özel uçakla Antalya’ya gitti. Teknik direktör Şenol Güneş’in 19 futbolcuya yer verdiği kafileye sarı kart cezalısı Mustafa Yumlu, gribal enfeksiyon geçiren Sapara, kaleci Tolga, Cech, Colman, Vittek, Barış, Henrique ve Ferhat alınmadı.

ŞAKAR DA GİTTİ

Hafta içinde CHP heyetinin ziyareti nedeniyle Başkan Sadri Şener’le tartışıp istifanın eşiğinden dönen Asbaşkan Nevzat Şakar'da kafileyle birlikte Antalya’ya gitti. Kriz sonrası morali çok bozulan ve Antalya’ya gitmeyeceği öne sürülen Nevzat Şakar’ın karar değiştirdiği ve takımı yalnız bırakmamak için deplasmana gittiği belirtildi. Bu arada Genel Sekreter Hasan Yener ve yönetim kurulu üyeleri de Antalya seyahatine katılarak birlik mesajı verdi.

KART SINIRINDA 2 OYUNCU

Mustafa Yumlu’nun Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesinin ardından kant sınırında olan diğer 2 oyuncu da uyarıldı. Teknik heyet, 3’er sarı kartı bulunan Bamba ve Zokora’yla görüşerek kritik maçlar öncesinde cezalı duruma düşmemeleri için dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

ANTALYASPOR'LA 35’İNCİ RANDEVU

Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor ile yarın ligde 35'inci kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 34 lig maçında Trabzonspor 20, Antalyaspor'un ise 5 defa galiqp geldi. İki takım, 9 maçta birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Trabzonspor, söz konusu 34 maçta rakibine 61 gol atarken kalesinde ise 30 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti ise Trabzonspor 2000-2001 sezonunda 4-0'lık skorla elde etti.

KADRODA YENİDEN YAPILANMA

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor maçında kadroda değişikliğe gidecek. Cezalı Mustafa’nın yerine Giray Kaçar’ın ilk 11’de sahaya çıkması beklenirken hastalığı nedeniyle kadroya alınmayan Sapara’nın boşluğu Adrian veya Alanzinho ikilisinden biriyle doldurulacak. Güneş’in en merak edilen kararı ise, forvette Mark Janco’nun yanında kimi görevlendireceği. Bu pozisyon için genç Emre Güral, formsuz Halil’e göre bir adım önde bulunuyor.

TRABZONSPOR’UN ANTALYASPOR MUHTEMEL 11’İ:

Onur – Zeki Yavru, Giray, Bamba, Emerson – Yasin, Zokora, Alanzinho, Olcan – Emre, Janko

CEZALI: Mustafa Yumlu


ÖA(TM/AÖ)  FOTOĞRAF