EN PAHALI TRANSFERLERDEN BİRİ

Adrian, geçen sezon başında Trabzonspor tarihinin en yüksek transfer bedellerinden biri ödenerek yaklaşık 5.5 milyon euro bonservis bedeli ödenerek alındı. 2011–2012 sezonunda Süper Lig, Süper Final, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda bordo mavili takımda 25’i ilk 11’de olmak üzere 46 maçta sahaya çıkan Adrian, takımın en çok eleştirilen futbolcularının başında geldi. Ödenen yüksek bonservis bedeline rağmen gerekli performansı gösteremediği için eleştirilen Polonyalı oyuncu, geçen sezon gol kaydedemedi, yaptığı 8 asiste rağmen beklentileri karşılayamadı.

MİLLİ TAKIMIN GÖZDESİ

Trabzonspor’daki düşük performansına rağmen Polonya milli takımına sürekli çağırılan Adrian, Euro 2012’de 2 maçta forma giydi. Adrian, bu sezon da 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Polonya milli takımına çağırıldı, milli takım formasıyla gol kaydetme başarısı da gösterdi.

GÜNEŞ KADROYA ALMADI

Trabzonspor’un Hollanda ve Almanya’da yaptığı sezona hazırlık kamplarında istenilen performansı gösteremeyen Adrian, takıma dönen Sapara’nın göösterdiği yüksek verimin yanı sıra Soner’in transfer edilmesiyle bir anda kendini kadro dışında buldu. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından orta sahada düşünülmeyen Adrian’ın oynatılmaması,  gol yollarında çekilen sıkıntı yüzünden eleştiri konusu oldu. Adrian'ın özellikle Polonya milli takımında gösterdiği performansa rağmen Güneş’in kadroya almaması tepkiye yol açtı.

İLK 9 HAFTA OYNAMADI

Ligin ilk 9 haftasında Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında 18 kişilik kadroya alınan Adrian, 1 dakika bile oynaamadı. Adrian, bu arada Gaziantepspor, Sivasspor, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş karşısında 18’e bile giremedi.

OYNADI GOLÜNÜ ATTI

Bu sezon ilk kez 10’uncu haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11’de forma giyen Adrian, 9’uncu dakikada Janko’nun şutunda kaleciden dönen topu tamamlayarak ikinci sezonunda Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı. Akhisar Belediyespor karşısında da 2 gol kaydeden Adrian, bordo mavili takımda 3 gole ulaşarak takımın en golcü oyuncusu haline geldi.

"FORMAYI BIRAKMAM"

Trabzonspor’un kadrosunda Colman, Sapara, Soner, Alanzinho gibi çok kaliteli orta saha oyuncuları olduğunu, mevkisinde bu oyuncularla büyük bir forma savaşı verdiğini belirten Adrian, şunları söyledi:

"Bu sezon ilk haftalarda forma giyemedim. Bu teknik direktörümüzün takdiri. Saygı duydum ve çalışmaya devam ettim. Antrenmanları izleyenler, eminim benim çalışma azmimde en ufak bir azalma görmedi. Sonunda şans verildi ve bu şansı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Oynadıkça arkadaşlarımla uyumum elbette artacaktır. Formayı da kolay kolay bırakacağımı sanmıyorum."

HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR

Trabzonspor iki günlük iznin ardından Orduspor maçı hazırlıklarına yarın akşam 17.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla başlayacak. Antrenmanlara milli takımlara giden Zokora, Bamba, Janko, Onur, Soner ve Sapara katılmayacak.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF