Teknik direktör Şenol Güneş'de bugün yaptığı açıklamada, "Ünal Karaman, benim adıma her şeyi yapmaya sorumlu kişi pozisyonunda olacak. Belki bazen antrenmanda olmayabilirim, bazen maç konuşmasını ona yaptırabilirim" dedi.

COLMAN YİNE YOK

Trabzonspor, 5 günlük iznin ardından ikinci yarı hazırlıklarına bu sabah Antalya’nın Belek Beldesi’ndeki Gloria Football Center sahalarında yaptığı çalışmayla başladı. Antrenmana Fildişi Sahili milli takımı kampında bulunan Zokora ve Bamba, takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüren Barış Özbek, kampa 31 Aralık akşamı katılacak olan Alanzinho ve Henrique ile sakatlığı nedeniyle salonda çalışan Emerson katılmadı.

Ayrıca cumartesi akşamı Antalya'da olması beklenen Colman, izinsiz olarak kampa katılmadı. Colman’ın Henrique ve Alanzinho ile birlikte yarın akşam Belek’e gelebileceği öğrenildi.

ANTRENMANDA YENİ İSİMLER

Trabzonspor’da sezon başında takımdan ayrılıp ikinci yarı itibarıyla yeniden yardımcı antrenörlük görevine getirilen Ünal Karaman, yeni kulüp doktoru Hakan Bozdoğan ile genç kaleciler Ahmet ve İbrahim, takımla antrenmana çıkan yeni isimler olarak göze çarptı.

GÜNEŞ'TEN YENİ DÖNEMİN SİNYALLERİ

Antrenmandan önce takımıyla saha ortasında uzun bir toplantı yapan teknik direktör Şenol Güneş, toplu fotoğraf çekiminin ardından basın mensuplarının yanına giderek açıklamalarda bulundu. Alanzinho ve Henrique’nin yarın gece kampta olacağını belirten Şenol Güneş, antrenmanda olmayan futbolcularla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Barış bizimle olmayacak. Kulüple ilişkisi, şu anda olumsuz. Emerson’un beklenmeyen bir durumu oldu. Geldiğinde ağrısı olduğunu söyledi. O da hatırlamıyor maçtan önce mi oldu maçta mı oldu diye. Ünal Karaman ve yeni doktorumuz Hakan Bozdoğan, göreve başladı. İlk günlerde fazla yükleme yapmayacağız. Günlerimizi zihinsel dinlenmeyle, aileleriyle serbest bırakarak geçireceğiz. 2 Ocak’tan itibaren daha fazla yükleme yapacağız. 7 ve 9’unda iki hazırlık maçı oynayacağız. Zokora ve Bamba şu anda yok. Vittek ve Cech bizimle birlikte. Şartlara göre bazı oyuncular ayrılabilir. Colman’ın gitmeden önce sakatlığı vardı. Oynama riski bakımından izin vermiştim. 29’unda burada olması gerekenler arasındaydı. Zannediyorum Paulo ve Alanzinho ile birlikteler. Colman’ın daha önce de geç gelmesi olmuştu. Zaten 2 gün önce gitmişti. Gerekli işlemleri yapacağız."

"DEVAM EDECEKLER"

Ünal Karaman’ın yardımçı antrenörlüğe getirilmesinden sonra Özcan Bizati ve Şeref Çiçek’in durumuyla ilgili bilgi de veren Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Devre bittiğinde başkan ve yönetimle görüştüm. Ben de dahil herkesin değişebileceğini hep söylüyorum. Neler ortaya koyabileceğimizi, üretebileceğimizi düşünüyorduk. Başka bir değişiklik yapmadan sadece Ünal Karaman'ı getirdik. Kabul etti ve göreve başladı. Daha çok saha içinde o olacak. Yeni birini almaktansa Özcan ve Şeref hoca ile devam etmeye karar verdik. Yeni biri gelseydi onların ayrılması sözkonusu olabilirdi. Şu anda benim adıma tüm saha içi yetkileri Ünal Karaman kullanacak. O da diğer hocaların devam etmesini talep etti. Ünal Karaman, onlara başka görevler de verebilir."

"KARAMAN MAÇ KONUŞMASINI DA YAPABİLİR"

Ünal Karaman’ın pozisyonuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şenol Güneş, bu konuda şunları söşledi:

"Ünal hoca, Giray Bulak'ın yerine gelmedi. Yardımcı antrenör ama benim adıma her şeyi yapmaya sorumlu kişi pozisyonunda. Ben belki antrenmanda olmayabilirim. Bazen maç konuşmasını ona yaptırabilirim. Ben sahada olmaya devam edeceğim. Her şeyin içinde olacağım. Ama belki idmanda olmayacağım. Olmadığım zaman Ünal Karaman ilgilenecek. Ünal hoca bu işleri yapabilir. Ayrıca bir sorumluluğu veya bir pozisyonu yok. Oyuncuların herhangi bir sorunu olursa, gideceği kişi o olacak."

"TRANSFER İÇİN BİR ŞEY SÖYLEYEMEM"

Şenol Güneş, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da, "Transferde şu anda bir şey söyleyemem. Oyuncu sayımız fazla ama bunu bir bütün olarak ele almak lazım. Bir santrfor daha alsanız elinizde 4-5 santrfor ediyor. Bunları gözden geçirmek gerek" dedi.

SEZON SONUNA HAZIRLIK

Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın Şenol Güneş tarafından geniş yetkilerle göreve getirilmesi, sezon sonuna hazırlık olarak değerlendirildi. Genel kanıya göre sezon sonunda Şenol Güneş, sportif direktör olacak, sahaya ve antrenmanlara çıkmayacak, takımı tamamıyla Ünal Karaman’a emanet edecek.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF