Ligde lider Galatasaray’ın 17 puan gerisine düşen, Avrupa macerasını ise ağır bir PSV yenilgisiyle noktalayan Trabzonspor, hafta sonu oynayacağı Beşiktaş maçına yöneldi. Ligde bu sezon derbi galibiyeti bulunmayan, ligin ilk yarısında evinde oynadığı maçlarda Beşiktaş’a 1–0, Galatasaray’a 3–0 yenilen Trazonspor, Fenerbahçe’ye de İstanbul’da 1 –0 mağlup oldu. Trabzonspor, derbilerde kalesinde 5 gol görmesine rağmen rakiplerine gol atma başarısı da gösteremedi.

YENER:"AMACIMIZ GALİBİYET"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, ligde normal sezonun son dönemecine girdiklerini belirtti. Artık sıralamada kendilerinin üsbtünde bulunan takımlarla karşılaşacaklarını vurgulayan Hasan Yener, şöyle devam etti:

"Çok kritik maçlar oynayacağız. Alacağımız her puan play off yolunda bize büyük avantaj getirecek. Bu nedenle her maçımıza dikkatli hazırlanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları nedeniyle bugüne kadar lige yeteri derecede konsantre olamadık, bu nedenle de liderin 17 puan gerisine düştük. Ancak Avrupa’dan elendik ve önümüzde sadece lig ve Türkiye Kupası var. Her iki hedefimizde de bundan sonra kayıpsız ilerlemek istiyoruz. İstanbul’a da bu yüzden galibiyet, ya da en azından beraberlik için gideceğiz."

ŞENER KONUŞABİLMEK İÇİN BAŞKANLIĞI REDDETTİ

Öye yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in bir çok kulüp başkanının kendisine destek vermesine rağmen Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığını, kulübün haklarını rahatça savunmak için istemediği bildirildi. Sadri Şener’in yakın çevresine, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Geçen sezonki şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesi için çoğu zaman çıkışlarda bulunmak, açıklamalar yapmak zorunda kalıyorum. Kulüpler Birliği başkanı olmam halinde bu tip açıklamalarda çok daha özenli ve dikkatli davranmak zorunda kalacağım. Bu durum Trabzonspor açısından sıkıntı yaratabilir" dediği öğrenildi.

HALİL ALARMI

Trabzonspor’un Mersin İdmanyurdu ile oynadığı maçta takımına bir gol kazandırmasına rağmen bir pozisyonda sağ ayak bileğinden sakatlanan Halil Altıntop’un Beşiktaş maçına yetiştirilmesine çalışıldığı açıkandı. Teknik direktör Şenol Güneş'in de Halil’in maça yetiştirilmesi için durumunu izlediği bildirildi. Halil’in derbi maçta oynayıp oynamayacağının cuma günü yapılacak son kontrollerin ardından belli olacağı açıklandı. Şenol Güneş’in de oynama ihtimaline karşı Halil’i İstanbul kafilesine dahil edeceği belirtildi.

TRABZON SALONDA ÇALIŞTI

Trabzonspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antremanda bordo mavili oyuncular salonda ısınma hareketlerinin ardından kondisyona dayalı ağırlık çalışması yaptı. Antrenmana milli takımlarda bulunan Burak, Olcan, Tolga, Cech ve Adrian ile sakatlıkları süren Halil ve Glowacki katılmadı.


 


ÖA(TM/AÖ)