1 GÜN ÖNCEDEN GELİYOR

Trabzonspor mali raporlarının görüşüleceği ve seçim maddesi bulunmayan olağan genel kurulu, cumartesi günü KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapılacak. Son dönemde artan eleştiriler nedeniyle kongreye özel önem veren Başkan Sadri Şener, yarın Trabzon’a gelecek. Teknik Direktör Şenol Güneş’le bir görüşme yapması beklenen Şener’in, devre arası transfer dönemi yaklaşırken tecrübeli teknik adamdan gönderilecek ve alınacak futbolcularla ilgili görüş alacağı belirtildi. Şener'in, yakın çevresine, "Transfer döneminde ne yapacağımızı oturup konuşacağız. Göndereceğimiz oyuncularla ilgili bizden haber bekleyen kulüpler var. Alacağımız oyuncularla ilgili de girişimlerimiz olacak. Bu nedenle, bir an önce kim gönderilecek kim alınacak kesinleştirelim" dediği ifade edildi. Trabzonspor’da Cech, Vittek, Henrique, Volkan Şen ve Barış Özbek gibi oyuncuların daha önce takımdan ayrılacağı belirtilmişti. Henrique’ye Gençlerbirliği’nin, Volkan’a ise Beşiktaş’ın talip olduğu biliniyor.

"HESAPLAŞMA SANDIKTA OLUR"

Cuma günü Trabzon’da ayrıca kulüp görevlileriyle de kongrede üyelere sunulacak olan  mali tablolar ağırlıklı bir çalışma yapacağı bildirilen Şener’in, cumartesi günü sert bir konuşma yapması bekleniyor. Özellikle takımın aldığı kötü sonuçlar, transfer politikası ve kulübün borcunun fazlalığı nedeniyle son zamanlarda çok eleştirilen Başkan Şener, kongredeki konuşmasında eleştirilere yanıt verecek, şike sürecinde gelinen noktayla ilgili üyeleri bilgilendirecek. Şener, üyelerin hakarete varan konuşma yapmaları halinde kendisinin de üslubunu sertleştireceğini belirterek, "2013 Aralık’ta zaten seçimli kongremiz var. Bu nedenle cumartesi günkü kongreden birlik ve beraberlik içinde çıkmalıyız. Hesaplaşma sandıkta olur" dediği kaydedildi. Bu arada Trabzonspor’un borcunun 130 milyon lira civarında açıklanması bekleniyor.

MAÇA KALACAK MI?

Başkan Şener'in Cumartesi günkü yapılacak kongre ardından pazar günü oynanacak olan Kayserispor maçında Avni Aker Stadyumu’na gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.. Eskişehirspor maçında taraftarların yoğun tepkisi üzerine 70’inci dakikada stadı terk eden Şener’in, bu protestoya çok üzüldüğü ve kırıldığı biliniyor. Deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçında stadyumdaki yerini alan Başkan Şener’in Kayserispor maçını izlemek için Trabzon’da kalmayı düşünmediği de öne sürüldü.



ÖA(TM/AÖ)