POZİSYON HATALARI GÜNEŞ’İN CANINI SIKIYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 34 golle ligin en fazla gol atan ikinci ekibi  Galatasaray ile yarın yapılacak maç öncesi defans oyuncularıyla özel olarak ilgileniyor. Trabzonspor'dan transfer edilen Umut ve Burak gibi formda forvetlere sahip Galatasaray’ı takım savunmasıyla durdurmayı planlayan Güneş’in önündeki en büyük sorun olarak, son haftalarda savunmanın yaptığı pozisyon hataları ortaya çıkıyor. Sakatlığı nedeniyle 2 hafta önce ilk yarıyı kapatan Bamba’nın yokluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında çok pozisyon hatası yapan defansın kupadaki Eskişehirspor maçında adeta tel tel dökülmesi, 3 puanın kaleci Onur’un müthiş performansıyla alınması Galatasaray maçı öncesi Güneş’i düşündürmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye maçında özellikle yenilen ilk golde 5–6 pozisyon hatasını üst üste yaptıklarını belirten Güneş şunları söyledi:

"Sayısal fazlalığımız var. Ama müdahalelerde hatalarımız oluyor. Sayısal olarak fazla olduğumuz bölgelerde gol yememiz ligin genelinde olan bir şey. Beklenmeyen puan ve maç kayıpları oyuncuların bu tip güven sıkıntılarını ortaya çıkarıyor. Müdahalelerde geç kalıyoruz. Oyuna akıcı olarak başladıktan sonra bir hata yapıyoruz, sonra bunun etkisinden kurtulamayarak ikinci hatayı yapıyoruz."

SAKATLARDAN İYİ HABER

Sakatlıklar ve idman eksiklikleri nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Eskişehirspor mücadelesinde kadroya alınmayan Alanzinho, Soner, Colman ve Mustafa’nın durumlarının iyileşme gösterdiği, bu futbolculardan Colman dışındakilerin Galatasaray mücadelesinde takımdaki yerlerini alabilecekleri ifade edildi. Eskişehir maçında Bamba ve Mustafa’nın yokluğunda defansın göbeğini Giray-Celustka ikilisine emanet eden Şenol Güneş’in özellikle Celustka’nın performansı nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı ve yapılacak son kontrollerde oynamasında sakınca olmaması durumunda formayı yeniden Mustafa’ya vereceği belirtildi. Colman’ın kadroya alınıp alınmayacağının ise maçtan önce yapılacak son kontrollerde belirleneceği vurgulandı.

TARAFTARA MESAJ

Galatasaray maçının zor bir maç olacağını belirten Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de, şunları söyledi:

"Özellikle eksik oyuncularımızın olması, belli mevkilerdeki eksiklerimizin de daha ön plana çıkması bizim için bu maçı daha da zorlaştırıyor. Galatasaray’ın da hafta içinde Türkiye Kupası maçı oynamaması bizim açımızdan dezavantaj. Avni Aker’deki seyirci avantajımızı kullanmak, bu avantajı sahaya da yansıtmak istiyoruz. Zor ve taraftarımızın desteğine çok ihtiyaç duyacağımız bir maç olacak. Umarım sonuç da istediğimiz gibi olur."

"SADECE KENDİ OYUNCULARINI DESTEKLESİNLER"

Yener, sezon başında Burak’ın transferiyle gerilen Trabzonspor – Galatasaray ilişkileriyle ilgili de taraftara seslenerek, şöyle devam etti:

"Taraftarlardan istediğim tek şey; şu anda Trabzonspor’da oynayan futbolcuların Trabzonsporlu olduğunu düşünmeleri ve onları teşvik edecek, onları ateşleyecek tezahüratta bulunmalarıdır. Sadece kendi oyuncularını desteklesinler, onları yüreklendirsinler yeter."

TARAFTAR BROŞÜRLE DE UYARILACAK

Trabzonspor, taraftarların Galatasaray maçında herhangi bir tribün olayına neden olmaması için işi sıkı tutuyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in hafta içindeki basın toplantısında, Burak ve Selçuk’a yönelik, "Onlara tepki göstermek yerine kendi oyuncularımızı destekleyelim” açıklamasının ardından bordo-mavili kulüp de internet sitesinden taraftarlarına yönelik duyuru yayınladı. Ayrıca stadyuma girişte taraftarlara uyarıcı broşürler dağıtılması kararlaştırıldı. "Trabzonspor’un büyük taraftarına. Tribünü meşaleyle değil, iyi tezahüratla aydınlat" başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır.

Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

BAŞKAN ŞENER AVNİ AKER’E DÖNÜYOR

Ligdeki 3–0 kaybedilen Eskişehirspor maçının 70'inci dakikasında taraftarın protestolarına sinirlenerek stadyumu terk eden Başkan Sadri Şener, 3 maç sonra Avni Aker’e dönecek. Eskişehir maçındaki protesto ardından 8 Aralık’taki mali genel kurul için kente gelen ancak özel işlerini gerekçe göstererek 9 Aralık’taki Kayseri maçını seyretmeden İstanbul’a dönen Şener, kupadaki Şanlıurfaspor ve Eskişehirspor maçlarına da gelmemişti.

19 GOLÜ 11 OYUNCU ATTI

Trabzonspor’da Galatasaray maçı öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş’in en büyük kozlarından biri de takımdaki hemen her futbolcunun gol atabilmesi. Bordo mavililerde bu sezon atılan 19 golü tam 11 farklı oyuncu kaydetti. Geçen sezon Burak Yılmaz’a endeksli bir oyun yapısı sergileyen Trabzonspor’da Şenol Güneş, bu sezon bol pasa ve rakip ceza alanı çevresinde çok adamla hücum etmeye dayalı bir anlayış benimsetmeye çalıştı. Bunun sonucunda takımdaki hemen her oyuncu gol pozisyonuna girmeye başladı. Bordo – mavililerde geride kalan 16 haftada Olcan 4, Adrian 3, Henrique, Halil ve Emerson 2’şer, Volkan, Vittek, Soner, Sapara, Janko ve Yasin de birer golle skora katkıda bulundu.

GALATASARAY İLE 114'ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın 114'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek yapılan 113 karşılaşmanın 36'sını bordo mavililer, 51'ini Galatasaray kazanırken, 26 karşılaşmada ise, taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 113 karşılaşmada Trabzonspor 123, Galatasaray 148 gol attı. Ligde yapılan 76 karşılaşmanın 24’ünü bordo-mavililer, 34'ünü Galatasaray kazandı. 20 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Trabzonspor 86, Galatasaray 101 gol attı.

SARI KART ALARMI

Trabzonspor’da Galatasaray maçına 5 futbolcu sarı kant sırında çıkacak. Geride kalan 16 maçta 3’er sarı kartı bulunan Zokora, Yasin, Janko, Soner ve Serkan Galatasaray karşısında kart görmeleri halinde ikinci yarının ilk haftasında oynanacak olan Karabükspor maçında takımdaki yerlerini alamayacak.

BİLETLERE BÜYÜK İLGİ

Trabzonspor taraftarları Galatasaray maçına büyük ilgi gösterdi. 5 liradan satışa çıkarılan kale arkası biletlerini iki saat içinde tüketen bordo-mavililer, maraton ve kapalı tribünlere de büyük ilgi gösterdi. Yarın akşam Avni Aker’de Trabzonspor’u yaklaşık 20 bin taraftarının desteklemesi bekleniyor.

EMNİYET MİSAFİR SEYİRCİ İSTEMEDİ

Trabzonspor–Galatasaray maçını İstanbul’daki maçlarda da uygulandığı gibi misafir seyirci takip edemeyecek. Trabzonspor’un misafir seyirci tribünü biletlerini 30 liradan satışa çıkardığı ancak Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı karar uyarınca İstanbul’da olduğu gibi Galatasaraylı taraftarların maça alınmayacağı belirtildi.

HENRIQUE AĞIR BASIYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray maçında forvette görev vereceği ismi belirlemekte zorlanıyor. Galatasaray’ın kolay top yapmasını önlemek için savunmayı ileride başlatmayı planlayan Güneş’in bu nedenle hücum pres gücü yüksek Henrique’ye görev vermesi daha yüksek ihtimal olarak görülüyor. Brezilyalı genç golcünün Eskşehir ile yapılan kupa maçında kaçırdığı gollere rağmen gayretini beğenen Güneş’in, Janko’yu yine yedek kulübesinde oturtabileceği vurgulandı.

MUHTEMEL 11 :Onur– Serkan, Giray, Mustafa, Emerson, Zokora, Adrian, Sapara, Halil, Olcan , Henrique.


ÖA(TM/AÖ)