REVİZYON SİNYALİ

Akhisar Belediyespor'la yarın akşam sahasında oynayacağı lig maçında 3 maçlık galibiyet hasretine son vermek isteyen Trabzonspor'un orta sahasında oynayacak adaylar çoğaldı. Teknik direktör Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor karşısında istediği verimi alamadığı futbolcularını yarın akşam yedrekte bırakabileceği bildirildi. Olcan’ın Akhisar Belediyespor maçının ilk 11’inde yer alması beklenmediği belirtilirken Colman’ın da iyileşmesi oyun kurucu mevkisini tam bir savaş alanına çevirdi.

SAPARA VE COLMAN DÜZELDİ ADRİAN MORAL KAZANDI

Bu sezon bordo mavili takımın en formda oyuncularından olan Sapara’nın hastalığının geçmesi, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımda yer almayan Arjantinli Colman’ın antrenmanlardaki istekli görüntüsü, ilk kez geçen hafta forma şansı bulan Adrian’ın verimli oyunu ve attığı gol nedeniyle yüksek olan morali, Şenol Güneş’i kararsızlığa itti.

3 YABANCIYI ZORLADI

Ayrıca genç Soner’in de 3 yabancıyı zorlaması Şenol Güneş’in işini zorlaştırdı. Üç oyuncudan en yüksek verimi almayı amaçlayan Şenol Güneş, hafta içindeki taktik antrenmanlarda Colman–Sapara–Adrian üçlüsünü bir arada oynattı. Ancak sakatlığı geçmesine rağmen ürkekliğini üzerinden atamayan Colman’ın Akhisar Belediyespor maçına yedek olarak başlayabileceği öğrenildi.

DEFANSTA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Medical Park Antalyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Bamba’nın yokluğunda geçen hafta cezası nedeniyle oynayamayan Mustafa, yeniden 11’e girecek. Defansın göbeğinde Mustafa–Giray ikilisi görev yaparken, Medical Park Antalyaspor maçında sağ kanatta bekleneni veremeyen Celustka’nın yerine ise Serkan’ın forma giymesi bekleniyor.

HALİL KADROYA DÖNECEK

Medical Park Antalyaspor maçında ileride top tutmakta zorlanan Trabzonspor’da bu özelliğini iyi kullanan Halil Altıntop’un yarın akşam yeniden 11’e döneceği belirtildi. Janko ile Halil’in forvette görev yapacağı Trabzonspor’da ayrıca orta sahadaki Adrian–Sapara ikilisinin yanında Yasin ve Zokora’nın forma giyeceği öğrenildi.

TARİHLERİNDE İLK DEFA OYNAYACAKLAR

Süper Lig’e bu sezon yükselen Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor, yarın tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Aksisar Belediyespor’un daha önce Süper Lig’de mücadele etmemesi nedeniyle iki takım hiç karşılaşmamıştı.

YABANCILAR 14 KASIM’DA BİRBİRLERİYLE MÜCADELE EDECEK

Trabzonspor’un Fildişi Sahili futbolcuları Didier Zokora ve Sol Bamba, ülkelerinin milli takımına davet edildi. Fildişi Sahilleri’nin 14 Kasım’da Avusturya ile oynayacağı dostluk maçının kadrosuna davet edilen 2 futbolcu, Akhisar Belediyespor maçının ardından Trabzon’dan ayrılacak. Avusturya milli takım aday kadrosuna Trabzonspor’un forveti Marc Janko'da davet edildi. Böylece 3 Trabzonsporlu, Avusturya’daki maçta karşı karşıya gelecek.

GÜNEŞ KOCAELİ’NDE

Bu arada Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, 13 Kasım’da Kocaeli’nde bir programa katılacak. Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, "Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, (Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli) toplantısı, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ ve teknik direktörümüz Şenol Güneş’in katılımıyla yapılacak. Toplantı 13 Kasım 2012 Salı günü Kocaeli Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek" denildi.

TRABZONSPOR: "BU REKOR BİZİM!"

Trabzonspor, Avrupa liglerinde kendi evinde en uzun süre yenilmeme rekoru sıralamasında 6'ıncı durumda bulunuyor. Trabzonspor internet sitesinden, "Bu rekor bizim" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Avrupa'daki ulusal liglerde kendi evinde en uzun süre yenilmezlik serisine sahip olan ekipler arasında Trabzonspor 1975-81 yılları arasındaki performansıyla 6'ncı sırada yer alırken yurt içinde rakiplerini açık ara geride bıraktı. Bordo mavili takımımız, Real Madrid’in 121 (1957-1965) maçlık yenilmezlikle birinciliği elinde bulundurduğu sıralamada Steaua Bükreş (112 maç / 1989-1996), Kızılyıldız (96 maç / 1998-2004), PSV Eindhoven (93 maç /1983 - 1989) ve Nantes'ın (92 maç / 1976-1981) ardından ilk 10’da kendine yer buldu. Takımımız bu başarısıyla Türkiye’deki rekoru da elinde bulunduruyor" ifadesi kullanıldı. Trabzonspor, 1975–76 sezonunun 9’uncu haftasından 1981–82 sezonu 16’ıncı haftasına kadar evinde tam 90 maç yenilmedi.

MUHTEMEL KADROSU:

Onur – Serkan, Mustafa, Giray, Emerson – Yasin, Zokora, Sapara, Adrian – Halil, Janko

CEZALI: Bamba


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF