DESTEK VERDİLER

İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davası kararları uyarınca 2010–2011 şampiyonluk kupasının kendisine verilmesi gerektiğini iddia ederek geçtiğimiz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuran Trabzonspor’a bir destek de Divan Başkanlık Kurulu ve sivil toplum örgütlerinden geldi.

ORTAK İMZADILAR

Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak başta olmak üzere kentteki bazı sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin imzaladığı mektup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Bordo mavili takıma hakkı olan şampiyonluk kupasının verilmesi istenen mektupta şu ifadeler kullanıldı:

"BEKLENTİ ZAYIFLADI"

"14 Nisan 2010 tarihinde 6222 sayılı kanunun, sizin öncülüğünüz ve kararlılığınızla yürürlüğe girmiş bulunduğu ülkemizin malumudur. Bu kanunun, ülkemizin sporunda ya da futbolunda dün ile bugünü ayıracak olan bir kırmızı çizgi olacağı ise tüm ülkenin haklı bir beklentisiydi. Ancak; gelinen nokta itibarıyla, bu beklenti zayıflamış ve hatta yine, yeniden düne dönüştüğü algısı ağırlık kazanmıştır. Bunun böyle olması, sizin UEFA Başkanı Sayın Micheal Platini ile yapmış olduğunuz görüşme sonrası söylemiş bulunduğunuz, (Suç var ama suçun bedelini kurumlar değil, suçu işleyen kişiler çekmelidir) ifadenizden olduğu yaygın bir kanaattir! Bizler de maalesef böyle düşünenlerdeniz."

"TRABZONSPOR’UN HAKKI TESLİM EDİLMELİ"

Mektubun son bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

"Bu aşamadan sonra talebimiz şudur; ilgili kurumlarca suçlular, şu an itibarıyla ortaya koyulmuştur. Çalıntı bir mal yakalanırsa, o mal eksiği de olsa bile, asıl sahibine teslim edilir. Ülkemizin önemli spor kurumu veya kurumlarının küme düşürülmesi; ülke futboluna zarar vereceği düşüncesinden harekete hiçbir itirazımız yoktur. Suçlular şu an için ortaya konmasına rağmen, haksız elde ettikleri puanlar, kurumlarının hanelerine yazılmıştır. Bu durum düzeltilerek Trabzonspor’un hakkı teslim edilmelidir, diye düşünmekteyiz. Kurumlarla kişileri ayırmak sizin tavsiyenizle olduğuna göre, sizin tavsiyenizle hakkın, hak sahibine teslim ettirilip adaletin sağlanması camiamızın beklentisidir."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF