3 BİN KİŞİ İZLEDİ

Antalya Belek'te düzenlenen Türkiye'deki ilk profesyonel golf turnuvasında yarı final maçlarında rakiplerini yenerek final oynamaya hak kazanan iki yıldız Lee Westwood ve Justin Rose 1.5 milyon dolarlık ödül için sahaya çıktılar. Turnuvanın ilk gününden beri çok formda gözüken ve iyi skorlar yapan iki ismin maçını yaklaşık 3 bin civarında Golfsever izledi..

YİNE GELECEĞİM

Turnuvada bol bol imza veren ve sempatik tavırlarıyla herkesin taktirini kazanan Rose, "Antalya ismini daha önceleri duymuştum. Ama Belek gerçekten tam bir golf beldesi. Mükemmel tesisler ve harika bir seyirci vardı. Türkiye'ye yine geleceğim. Hatta belkide tatile bile gelmeye niyetim doğuyor" dedi.

İlk 9 delikte oyunda denge vardı ve 1 vuruş farkla Justin Rose önde tamamladı. İkinci 9 delikte ise farkı 2 vuruşa çıkaran Rose son deliğe de bu üstünlükle girdi. 18. Ve son delikte temkinli oynayan Rose -5 skorla şampiyonluğa ulaşmayı bildi. Lee Westwood ise 1 vuruş farkla -4 yaparak ikinci sırada kaldı.

Şampiyon Justin Rose'a ödülünü Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu birlikte verdiler. Justin Rose 1.5 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi olurken ikinci sırada yer alan Lee Westwood 1 milyon dolar kazandı.

Turnuvada diğer sıralama ise şöyle:

3-4 Charl Schwartzhel – Tiger Woods – 600.000'er dolar

5-6 Matt Kuchar – Webb Simpson 450.000'er dolar

7-8 Rory McIlroy – Hunter Mahan 300.000'er dolar

Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvada toplam 5.2 milyon dolar ödül verildi.


FG(FG/FG)