Pazar akşamı itibariyle 3 aday olduklarını ancak bir anda rekor sayıya ulaşıldığını belirten TFF adayı Zafer Murat Mermer, "Yarış 4 aday arasında geçecek gibi . Türkiye için en tarafsız, dürüst, güzel hizmeti verecek olan başkan olacak. Ekibiyle birlikte hepimiz süreci göreceğiz. Adaylar arasında kıyasıya bir mücadele olacak. Herhalde TFF tarihinde ilk defa bu kadar çok adaylı bir müracaat ile ortaya çıktık. Bu da şunu gösteriyor; Guiness Rekorlar Kitabı'nda bir tarih daha yazdık. En çok aday olan federasyon özelliğini de almış durumdayız heralde" diye konuştu.

DEMİRÖREN, TÜZMEN, AKSU VE BEN

Başkanlık için öne çıkan isimleri söyleyen Mermer, "Öne çıkan isimleri, Yıldırım Demirören, Kürşat Tüzmen, Ata Aksu ve tabiki ben olarak değerlendiriyorum. Ben en gencim ama en genç olmak hizmet yapmayacağım anlamına gelmez. Öbür ağabeylerim hizmette bulunmuş ama biraz daha bu hizmetin gençlere geçip bizim gibi verimli kişilere geçmesi gerektiğini inanıyorum. Suat Kılıç bakanımın tarif ettiği özelliklerin fazlasıyla tamamladığını, tam beni tarif ettiğini, artı bir özellik olarak da gençliğimi ortaya koyuyorum. Kendisi de genç bir bakan. Seçildiğim takdirde iyi anlaşacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUĞU HAKEDİYORLAR

Bursaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını değerlendiren Zafer Murat Mermer şunları söyledi:

"Bugün çok güzel bir maç izledik. Bursaspor, çok güzel oynadı kutluyorum. Taraftarı kutluyorum şampiyonluğu hak ediyor. Çok üzücü bir şey öğrendim. Geçen sezon 57 maç oynanıp da hiç penaltı verilmeden, hakemlerin biraz Anadolu takımı olması nedeniyle taraflı baktığını gözlemledim. Üzülerek bunun olmaması, federasyonun verdiği hakemlerin düzgün olması gerektiği konusunda gözlemlerimiz oldu. Yöneticilerle görüşmelerimiz oldu. Daha iyi hakem olsa daha iyi sonuç elde edilebilecekti. Taraftara da hiç susmadığı için federasyon olarak özel bir ödül verilmesi gerektiğini düşünüyorum."

ST (EK/SSA)