Terim, defanstan sıfır hata istiyor
Şampiyonlar Ligi'nde yarın deplasmanda Manchester United ile zorlu bir maça çıkacak olan Galatasaray'da savunma alarmı verildi. Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, 4 lig maçında toplam 6 gol yiyen öğrencilerinin M.United karşısında hatasız oynamasını istiyor. Deneyimli teknik adam, yeni stoper Cris'in tecrübesiyle defansı toparlayacağına inanıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılara imza atmayı hedefleyen Galatasaray, yarın deplasmanda oynayacağı Manchester United maçına kilitlendi. Sarı-Kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Manchester United karşısında öncelikle kalesini savunmanın hesaplarını yapıyor. Zira Terim, gol yollarında öğrencilerine güvenirken bu sezon sadece 4-0 kazanılan Antalyaspor maçı hariç diğer 3 karşılaşmada toplam 6 gol yiyen defanstan çekiniyor. Ujfalusi'nin sakatlanması ve yeni transfer Dany'nin henüz bekleneni verememesinden dolayı sıkıntılı olan tecrübeli teknik adam, Manchester United maçında savunmanın göbeğinde görev vereceği Semih-Cris ikilisi ile özel olarak ilgileniyor. Terim, özellikle transferin son anında renklerine bağladıkları Brezilyalı stoper Cris'in tecrübesine güveniyor. Lyon forması ile birçok Avrupa kupası maçında başarıyla ter döken Cris'le birebir görüşmeler yapan deneyimli çalıştırıcının 35 yaşındaki oyuncuya, "M.United maçında en çok defansa iş düşecek. Eğer savunmayı sağlam tutarsak nasıl olsa gol atacağımıza inanıyorum. Bu yüzden bilhassa Semih'le birlikte sıfır hatayla 90 dakikayı tamamlamanızı istiyorum." dediği bildirildi. Defans oyuncularıyla özel taktik antrenmanları yapan Terim'in aynı şekilde takımın iki beki Eboue ve Hakan Balta'nın da yarınki karşılaşmada çok dikkatli olmalarını istediği ifade edildi.

Bu arada daha önce G.Saray'ın başında Şampiyonlar Ligi'nde 5 kez grup maçlarına çıkan ve toplam 30 karşılaşmada takımını yöneten Fatih Terim, bir üst turu hiç göremedi. Sarı-Kırmızılı ekip, tecrübeli teknik adamla oynadığı 30 müsabakada 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 33 kez havalandıran Aslan, kendi ağlarında ise 50 gole engel olamadı.

Aslan, İngiltere yolcusu

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ilk maçında yarın deplasmanda Manchester United ile karşılaşacak olan Galatasaray, bugün İngiltere'ye gidiyor. Hazırlıklarının İstanbul bölümünü dün akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği çalışmayla tamamlayan Sarı-Kırmızılı ekip, sabah saatlerinde Manchester'a hareket edecek. Bu arada saat 21.45'te Old Trafford Stadı'nda oynanacak olan Manchester United-Galatasaray karşılaşmasını Alman hakem Wolfgang Stark yönetecek.