Başarılı bir organizasyona imza atan Turgay Aydın, aynı zamanda Kent Gazetesi Yılın En'leri ödül töreninde en iyi spor adamı seçildi. Turgay Aydın, sadece bayanlara yönelik düzenlenen turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada; "Amacımız yeni olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkması. Bayanların daha fazla taekvondoya ilgi duymasını, bu saygı ve sevgi içeren sporun sadece dövüş sporu olarak algılanmamasını ve ilginin artmasını istiyoruz. Kızlarımız bu spora çok yatkın ve yeni şampiyonlar yolda" diye konuştu.

2. Kraliçeler Taekvondo Şampiyonası'nda dereceler ise şöyle oluştu:

1. BURSA YILDIRIM BELEDİYESİ SPOR : 18 PUAN

2. ANKARA AKYILDIRIM SPOR : 15 PUAN

3. BURSA GÜRSU BELEDİYESİ SPOR : 11 PUAN

Şampiyonayı yakından takip eden Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, DHA'ya yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:

"Şunu özellikle söylüyorum. İki kişi karşılıklı dövüşüyor sporun görüntüsü bu. Aslında altında yatan gerçek ise büyüğe saygı,küçüğe sevgi birbirini kırmama sadece yarışma kuralları içinde yarışma ve yenildiği zaman bunu kabul etme, yendiği zaman ise çok fazla sevinip rakibini üzmemek. Bütün bunları işliyoruz. Bu spor bir yarışma sporu değil aynı zaman da insan ruhunu, bedeni geliştiren ve ona vatandaşlık ilişkileri kurmada yardım eden bir eğitim sporudur. Taekwondo el ve ayakla yapılan bir savunma sporu ama bir doğu prensipleri var ki nezaket alçakgönüllülük, iyilik, anne-babayasaygı, çevrey saygı ve şiddete karşı tamamen kendini absorbe etmektir. Sporun içinde en temel öğeler bunlar bunun için bu şekilde çocukalrımısz hem okullarında şampiyon, hem ringte şampiyon. Bugün olimpiyatlar da başarılı olduysak disiplin sayesinde sayesinde olmuştur. Sporcumuz bu olimpiyattan önce 2008'de de Olimpiyat 3'üncüsü olmuştur. Bu onu geride kalmayıp başarıyı hazmedip daha başarılı olduğunun kanıtıdır. Bu da tamamen disiplinle olmuştur."Taekwondo Federasyonu'nun başarılı ve yaşları küçük sporcuları şunları söyledi:Şükriye Yılmaz: "Başkanımız her şeyi dört dörtlük yapıyor. Ondan Allah razı olsun. Hiçbir sıkıntımız yok. Başımıza geldiği içinde çok teşekkür ederiz."Zeynep Demirel: "Bizi çok mutlu ediyor. Başkanımızın desteğiyle sporculaırmızn daha başarılı olacağına inanıyorum. Başkanımızın ve hocalarımızın desteğiyle bizimde Olimpiyat Şampiyonu olmamızı istiyorum."

Fatma Şevval Öztavan: "Başkanımızın desteğiyle ve salonumuzda başarılar elde etmiş birinin desteğiyle bu yapan ve hakeden herkesin iyi bir başarı almasını istiyorum."

Merve Aydemir: "Taekwondo illa yapılması gereken bir spor değil ama yapmaları çok önemli. Her şeyden önce istemeleri gerekiyor. Bu sporu yaptığım içinde çok mutluyum"

Gözde Özdemir: "Bu sporu küçüklerimize tavsiye ediyorum. Çünkü güzel ve disiplinli bir spor" Tekrar sözü alan Başkan Metin Şahin konuşmalarını şöyle tamamladı:

"Sporcularımız her zaman kendilerini şampiyon olan abilerinin ve ablalarının yerinde düşünebilirler. Gayretle nasıl büyük şampiyonlukların elde edilebileceklerini görüyorlar. Netice bu şampiyonluklar düzenlenen bütün organizasyonlar onları geleceğe hazırlıyor. Sporcuların hepsi bir Olimpiyat Şampiyonu ya da Avrupa Şampiyonu adayı olabilir. Biz onlara her zaman gereken desteği vereceğiz. Gençlik kamplarıyla, eğitim kamplarıyla onları eğitiyoruz. Sadece 1'inci olması değil star olabilecek kapasite olanalrı tesip ediyoruz. İnşallah yeni yıldızlar, şampiyonlar çıkar. Bayrağımızı gödere çektirsinler"


UD(UD/FG) FOTOĞRAF