Harburg Türkspor Başkanı Kemal Kiremitçioğlu'nun yoğun çabaları sonuç verdi ve takımın Suriyeli oyuncusu Shadi Alhag'ın ailesine kavuştu.

Suriye'dekiİ savaştan kaçarak Almanya'ya sığınan ve futbol yaşamını kentin halen faal en köklü Türk takımı Harburg Türkspor'da sürdüren Shadi Alhag, 2,5 yıldır özlemini çektiği ailesine kavuştu.

Suriye'de profesyonel futbolcu olan orta saha oyuncusu mülteci olarak geldiği Hamburg'da çok kısa sürede Kreisliga 1'de mücadele veren Harburg Türkspor entegre olmuş ve efendi kişiliği ve güzel futboluyla takım arkadaşlarının olduğu kadar kulüp camiasının da takdirini kazanmıştı.

Başta kulüp başkanı Kemal Kiremitçioğlu olmak üzere Almanya'daki yaşamında Türkspor tarafından büyük destek gören Shadi Alhag'ın tek sıkıntısı Suriye'de kalan ailesinden uzak kalmasıydı.

Kendisinin güvende olmasına rağmen, ailesinin savaşın yaşandığı ülkede tehlike altında olduğu

bilmenin yarattığı derin üzüntü içinde olan Shadi Alhag'a yardım için Türkspor yöneticileri kolları sıvadı. Uzun bürokratik uğraşlar sonucu Shadi Alhag'ın ailesinin Almanya gelebilmesi için özel izin çıkarıldı. İki buçuk yıl sonra ilk kez ailesiyle kucaklaşan başarılı futbolcu havalimanında sevinç gözyaşları döktü.

"HARBURG TÜRKSPOR'A MİNNETTARIM"

Shadi Alhag hayatının en mutlu gününü yaşadığını ifade ederken, "Harburg Türkspor'a minnettarım. Onların sayesinde Almanya'ya çabuk uyum sağladım. Çok sevdiğim futbol yaşamımı sürdürebiliyorum ve yine onların çabalarıyla aileme kavuştum. Başkan Kemal Kiremitçioğlu'na, tüm yöneticilere, takım arkadaşlarıma ve büyük katkı veren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Türkspor Başkanı Kemal Kiremitçioğlu ise, "Futbolcumuz için insani bir görevi yerine getirdik. Çok uğraştık ama sonunda oldu. Shadi ailesine kavuştuğu için çok sevinçliyiz. Burada özellikle Arkadaş Reisebüro'dan Aziz bey'e çok teşekkür etmek istiyorum. Futbolcumuzun ailesine kavuşması için maddi manevi her türlü fedakarlığı yaptı" dedi.