Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan final maçında,UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid, yeni transferlerinin yer aldığı kadrosuyla geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla ile karşılaştı.

Aynı ülke takımlarının üçüncü kez karşılaştığı UEFA Süper kupa finalinde, Sevilla'yı 2-0 yenen Real Madrid, en son 2002'de Leverkusen karşısında kaldırdığı bu kupayı tarihinde 2. kez müzesine götürmüş oldu.

Eflatun-beyazlı ekibe kupayı getiren golleri 30. ve 49. dakikalarda Cristiano Ronaldo kaydetti.

UEFA Süper Kupa maçının ilk dakikalarına iki takım da birbirini tartarak başladı. Madrid ekibinin 10 numarası Rodriguez'in pek etkili olamadığı 15 dakikalık bölümde Real Madrid Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'in uzaktan şutlarıyla kaleyi yokladı.

20. dakikada Carvajal'ın hatalı pasında topla buluşan ve sol taraftan ceza alanına giren Vitolo'nun açısının daralmasına rağmen çektiği sert şutta, kaleci Casillas topu kornere çeldi. Kullanılan korner atışında, karambolde kalan topu Madrid savunma elemanları uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın en etkili pozisyonu 26. dakikada Real Madrid'den geldi. Ceza alanında Benzema'nın pasıyla buluşan Ronaldo, rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto gole izin vermedi.

Real Madrid aradığı golü 30. dakikada buldu. Bale'in sol taraftan ortaladığı topa ceza alanı içinde ayak koyan Ronaldo, takımını 1-0 öne geçirdi. Sevilla'ya karşı 12. maçına çıkan Portekizli yıldız, Endülüs ekibine 17. golünü attı.

35. dakikada Real Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı top Carriço'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda kaleci Casillas kritik bir kurtarışa imza attı.

40. dakikada sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında, Bale'in ceza alanı çizgisi önünden kaleye attığı şutta, kaptan Fazio topu kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Madrid temsilcisinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, farkı 49. dakikada ikiye çıkardı. Benzema'nın pasıyla hareketlenen Ronaldo'nun sol taraftan ceza alanına girer girmez çektiği şutta, kaleci Beto'nun müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 2-0

64. dakikada Ronaldo'nun pasıyla buluşan Benzema bekletmeden vurdu, kaleci Beto farkın üçe çıkmasını engelledi.

67. dakikada Rodriguez gole çok yaklaştı. Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Kolombiyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci Beto topu kornere çeldi.

88. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Krychowiak'ın şutunda kaleci Casillas topu kornere çeldi. Köşe atışından gelen topu önünde bulan Figueiras kaleyi bir kez daha yokladı, savunma elemanları meşin yuvarlağı bir kez daha kornere gönderdi.

Bu arada, 89. dakikada sahaya Filistin bayrağıyla giren bir taraftar güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupa'yı ikinci kez kazandı.