Son haftalarda futbolu ile ciddi eleştiriler alan sarı-lacivertli ekip, Hollanda temsilcisi önünde biraz daha derli-topluydu. Rakip savunmayı aşmakta zorlanan, yakaladığı birkaç fırsatı ise kullanamayan temsilcimiz ikinci yarıda oyuna giren Fernandao’nun son dakika golüyle iddiasını korudu.

Maç öncesi Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, “Fenerbahçe hâlâ ilk 11 arayışı içinde. Bu durumu değerlendirebiliriz” demişti. Bence dün itibariyle bu arayış sona erdi.

Fabiano dışında ideal sistem ve oyuncular sahadaydı. Sakatlık, formsuzluk ve tercihler sebebiyle üç aydır süren bir arayış vardı. Dün belki yine eksikler söz konusuydu. Özellikle bitirici noktalarda. Ama savunma hattı ve orta sahadaki kademe ve yardımlaşma, Ajax’a neredeyse fırsat vermedi. Souza, her yerde pres yaptı. Kaleciye bile. Ayağını her topa uzattı. Rakibi rahatsız etti. Markoviç, Gökhan’ın kademesine girdi. Diego, atak kesip takımını hızlı hücüma çıkardı. Ba, müthiş oynadı. Bu tip pozitif örnekleri çoğaltmak mümkün.

10. dakikada az adamla yakalandı Ajax savunması. Markoviç iki kez kaleyi denese de golü bulamadı. Hemen ardından Diego’nun sert şutu geldi. Cillessen zor çıkardı. Ajax savunmasının dengesi bozuldu. Van Persie, pozisyonun devamında kale dibinden topu ağlara gönderemedi.

Üst üste hamleler