Geçenlerde İstanbul'da Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 50 yaş üstü masterlarda Mersinli vücut geliştirme sporcusu Zeki Zeka, 110 sporcuyu geride bırakıp Türkiye Şampiyonu olarak podyuma çıktı. Aynı zamanda dünya şampiyonası için elde ettiği başarı nedeniyle milli takıma çağrılan Zeka, Mersin'e dönerek Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Uslu'ya ait salonda çalışmalara başladı.

EKONOMİK SIKINTI YAŞIYOR

Macaristan'ın Budapeşte kentinde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye'yi kendi kategorisinde temsil edecek olan Zeki Zeka, vücudunu korumak için özel diyete de girdi. Geçmiş yıllarda da Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 3 Balkan 3'üncülüğü, 2 dünya 9'unculuğu bulanan Zeka, takımın verdiği diyet ve beslenme programının aylık 4 bin lirayı bulması nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadığını anlattı.

'EMEKLİYİM, MAAŞIM YETMİYOR'

Dünya şampiyonasında Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil etmek istediğini belirten ve destek isteyen Zeki Zeka, şunları kaydetti:

"Bu spor çok maliyetli. Beslenme ve ekstra vitaminler günlük ortalama 100 liraya mal oluyor. Emekli bir insanım. Okuyan 2 çocuğum var. Aldığım emekli maaşımla ancak ailemi geçindiriyorum. Benim ekonomik şartlarım tüm zorlamalara rağmen el vermiyor. Bu nedenle şampiyonaya hazırlanmak konusunda zorluk çekiyorum. Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu, 50 yaş üstü sporcular için ödenek çıkarmıyor ancak şampiyonadan madalya ile dönüldüğü takdirde ödeme yapıyor. Eğer bir sponsor bulursam, kendi kategorimde Türkiye'ye dünya şampiyonluğunu getireceğime inanıyorum."