Sarı kırmızılı takımın teknik patronu Şota Arveladze, teknik kadrodaki çalışma arkadaşlarıyla birlikte Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde sağlık konrolünden geçti. İstanbul’dan Kayseri’ye gelirken 2.5 saat rötar yapan uçak yüzünden hayli yorgun  olduğu görülen Kayserispor’un genç ve başarılı teknik direktörü Şota, göz muayenesi öncesi medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Faslı futbolcu Nordin Amrabat konusunun bilmece olmadığını, ortada bu oyuncuya Galatasaray’ın yaptığı bir teklif olduğunu belirten Şota, ‘’Ortada mukavelesi bizimle süren bir oyuncuya yapılmış teklif var. Galatasaray kulübü, bir çok gelişmenin ardından resmi teklifle kapımızı çaldı. Amrabat da bu kulübe gitmek istedi. Ancak, kulüpler arasında anlaşma olmadı. Amrabat’ın bizimle ilgili yaptığı sözleşme halen geçerli. Parasını Kayserispor kulübü ödüyor. Sözleşmedeki tüm şartları da yerine getiriyor. Amrabat bunu anlamalıdır. Anlamıyorsa yapabileceğimiz bir şey yok. Profesyonellik bu demektir. Sonuçta, hem etik olarak hem de hukuki açıdan profesyonel gibi hareket etmelidir’’ diye konuştu.

BEN DE OLSAM LONDRA’YA GİDERDİM

Kayserispor teknik patronu, her oyuncunun ülkesi adına olimpik milli takımda oynamak istediğine değinerek, Amrabat’ın Fas Milli Takımı'na gidişini sorun olarak görmediğine değindi. Şto Arveladze, ’’Her oyuncu milli takımda oynamak, Londra’ya gitmek ister. Güzel bir şey. Bu futbolcu olur, basketbolcu olur farketmez. Ben, sezon başı çalışmalarımız olmasına karşın, onun bu seçimini sorun gibi görmüyorum’’sözlerini sarfetti.

KUJOVİÇLE İLGİLİ BİR ÖNERİ DUYMADIM

Şota Arveladze, Emir Kujoviç’i Beşiktaş’ın istediği yolundaki söylentiler ve bazı gazetelerde çıkan haberlere ilişkin soruya ‘’Kujoviç’le ilgili bir durum yok. Beşiktaş istiyorsa güzel bir şey ama kendisi bizim mukaveleli oyuncumuz. Bırakma gibi bir kararımız da yok’’ yanıtını verdi.

NAVVARO’YA KULÜP BULMASINI SÖYLEDİK

Yeni sezona biri stoper iki oyuncu daha alıp girmek istediklerini, yönetimin arzuladığı transferlerin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini söyleyen Şota Arveladze, ‘’Yönetim kurulu, sezon başı olmasına karşın, istediğimiz oyuncuları aldı. Bir iki oyuncu daha alıp, Süper Lig'e güçlü bir kadro ile girmek istiyoruz. Her teknik adam sezona tam kadro başlamak ister. Yönetim kurulumuz iç ve dış transferi çabucak halletti. Kendilerine teşekkür ederim. Kaleci konusuna gelince, Navarro’ya kulüp bulması yolunda net bir mesaj verildi. Türk kaleci oynatmak istiyorum, Zira, Türk kaleci yabancı kontenjanı açısından da bir avantaj’’dedi.

Şota, 21 Temmuz’da Avusturya’ya gideceklerini 12 gün sürecek kamptan sonra Kayseri’de üçüncü kamp dönemiyle lige gireceklerini ifade etti.

CANGELE KONUSUNDA UMUTLUYUZ

İki kez ameliyat geçiren Dario Franco Cangele’nin sezon hazırlıklarına takım arkadaşlarından önce başladığını ve antrenmanlara tam olarak katıldığını belirten Şota, ‘’Cangele, şüphesiz ki önemli bir futbolcu. Antrenmanlarımıza tam ve eksiksiz olarak katılıyor. Bu sezon bize katkısı konusunda ümidimiz var. Allah onun da bizim de yardımcımız olsun. Kolay değil, iki ciddi ameliyat geçirdi. Umarım, sahada yanımızda yer alır’’ dedi.

Öte yandan, Kayserispor'un Portekiz'in Olhanese takımında oynayan Jose Mılnhazes Agra ile ilgilendiği, savunmanın sağında oynayan bu oyuncu için menajeriyle görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.