Fenerbahçe'nin Trabzon'a konuk olduğu maç çok gergin başladı. İki takım futbolcuları arasında her pozisyonda gerginlik yaşanırken, taraftarlar sahaya sürekli yabancı madde attı. 15. dakikada Stoch korner için köşeye geldiğinde tribünden kafasına isabet eden bir çakmakla kendini yerde buldu. 27. dakikada bu kez ters kanattan kullanılacak köşe vuruşunda Emre'nin kafasına bir yabancı cisim atıldı. Saha bir kez daha karıştı. Şenol Güneş yabancı maddelerin atıldığı bölgeye giderek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. 

TERCÜMAN ORTALIĞI KARIŞTIRDI 
Fenerbahçe'nin ikinci golü atması sonrası Trabzon tribünleri yeniden alevlendi. Başlama vuruşunun yapıldığı anda Trabzonspor'un kalesini koruduğu bölümden sahaya yanıcı maddeler, meşale ve sis bombaları yağdı. İlk yarıda oyun üç kez durdu. Kıyamet ilk yarı bitince koptu. Futbolcuların soyunma odalarına gidişinde koridordaki gerginlikte F.Bahçe tercümanı Samet Güzel'in Tolga'nın kanser olan annesine küfür ettiği iddia edildi. Samet iddiaları yalanladı. 

ŞENER'İ 5 KİŞİ ZOR TUTTU
İlk yarının bitiminde sahadan çıkarken Emre Belözoğlu'nun kendisine el-kol hareketi yaptığını gören Trabzonspor Başkanı Sadri Şener soyunma odasına indi. Burada Semih'le gerginlik yaşayan Şener'i aralarında Ünal Karaman'ın da olduğu beş kişi zor tuttu.

GÜNEŞ YALVARDI AMA YETMEDİ
Trabzon'daki maçta daha ilk yarıda sürekli sahaya yağan maddeler sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş sahaya girerek neredeyse tribünleri tek tek dolaştı. Taraftarlara sahaya birşeyler atmaması için neredeyse yalvaran Güneş'in dinleyen olmadı. Öte yandan Güneş maç öncesi meslektaşı Aykut Kocaman'ın yanına gdip "Hoşgeldiniz" dedi.