Sneijder: G.Saray, Avrupa’nın en büyük kulübü

Galatasaray’ın ara transferde kadrosuna dahil ettiği Wesley Sneijder, ilk kez geniş çaplı bir açıklama yaptı. Kulübün aylık dergisine konuşan başarılı yıldız, Cim Bom’u tercihinden hangi oyun sistemini sevdiğine kadar birbirinden ilginç sorulara cevap verdi.

    Galatasaray’ı kariyeri açısından çok önemli bir noktaya koyduğu için İstanbul tercihini seçtiğini belirten Hollandalı oyuncu, “3,5 yıllık bir kontrat imzaladım. Ve tabii ki burada takımın en iyilerinden biri olmak, kulüp ve taraftarlar için önemli işler yapmak istiyorum. Başkan beni buraya getirme konusunda çok güvenli davrandı. Kendisine teşekkür ederim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Taraftarlar ve takım arkadaşlarım tarafından kabul edildim. Belki 40 yaşında hâlâ burada oynuyor olurum, bilemiyorum.” dedi.

    Sarı-Kırmızılı takımı bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde izlediğini, beğendiğini ve yabancı olmadığını vurgulayan tecrübeli yıldız, “Ben de bu takımın parçası olabilmek için sahip olduğum tüm enerjiyi vermek, kalitemi göstermek zorundayım. Kazanmayı istiyorum. Ve o yüzden buradayım. Daha önce de söyledim; Galatasaray, Türkiye’nin en iyi kulübü. Avrupa’da ise her geçen gün büyümeye devam ediyor. Benim gözümde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Yıldız futbolcuların buraya gelmesinde bu açıdan hiçbir gariplik yok. Çünkü onlar da başarılar kazanmayı arzuluyor.” diye konuştu.

    Şampiyonlar Ligi’nde yollarına devam ettiklerini hatırlatan Cim Bom’un yeni starı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de şampiyonluğa oynuyoruz. Ben de kupalar kazanmak, başarılar elde etmek istiyorum. Galatasaray’a gelme kararımda etkili olan unsurlar bunlardı. Hollanda’da çok sayıda Türk yaşıyor, Galatasaray’ın büyüklüğünü oradan da biliyorum. İlk görüşmemizde, buraya gelme konusunda ikna olmuştum bile. Tüm detayları ve gerekli prosedürü tamamlamak sadece 48 saatimizi aldı.” Forma numarasına hayatının hiçbir döneminde takılmadığını ifade eden Sneijder, “Numaralar birer detay. Boş numaralardan birini seçmemi istediler. Ben de 14’ü seçtim. Hiçbir anlamı yok.” değerlendirmesini yaptı. Son olarak Fatih Terim ve sistem üzerine görüşlerini dile getiren Wesley Sneijder sözlerini şöyle noktaladı: “Fatih Terim çok güçlü bir insan, bunu kolaylıkla görebilirsiniz. Eğer kafasında bir şey varsa, onun için sonuna kadar kararlılıkla gidebilir. Bu konuda çok iyi anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Jose Mourinho da onu çok seviyor. Sisteme gelince; farklı dizilişlerde oynadım. 4-2-3-1 keyifli bir sistem. Bazı sistemler için ona uygun oyunculara ihtiyaç var.”

CİM BOM, Melo için Tahkim’e gidiyor

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, Beşiktaş derbisinde rakip sporcuya tükürdüğü gerekçesiyle 4 maç ceza alan Brezilyalı oyuncu Melo için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’na itiraz edeceklerini söyledi. Hukuksal olarak haklarını arayacaklarını belirten Dürüst, “Süreç herkesin gözü önünde oldu. İtirazımızı yapacağız, sonucu bekleyeceğiz.” dedi. Fenerbahçeli Meireles’e de göndermede bulunan Aslan’ın ikinci başkanı, “Geçen haftalarda olan uygulama, bugünü daha da kaos haline getirmiştir.” ifadesini kullandı. Bu arada Cim Bom, bugün Bursaspor’a konuk olacak. Melo ve Hamit kart cezalısı.

 

MUHTEMEL KADROLAR

Bursaspor: Carson , Hakan, Serdar, İbrahim, Şener, Belluschi, Musa, Batalla, Pinto, Sestak, Tuncay

Galatasaray: Muslera, Riera, Dany, Semih, Sabri, Emre, Engin, Sneijder (Amrabat), Selçuk, Elmander, Umut Bulut

SAAT: 19.00  STAT: Bursa Atatürk

HAKEM: Fırat Aydınus