Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, ligde üst üste kaybettikleri Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve Orduspor maçlarından sadece Antalya karşısında mağlubiyeti hak eden bir futbol sergilediklerini belirtti. Çalımbay, özellikle Orduspor maçında iyi oynadıklarını, şanssız bir kırmızı kartın oyunun gidişatını etkilediğini söyledi. Sakatlıkların takımın istikrarının bozulmasında rol oynadığını ve 5 kalecisinden 3'ünün sakatlandığını, forvet konusunda sıkıntı çektiklerini vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Hiç bir takımda 5 kaleciyi bulamazsınız. Bizim takımda 5 kaleciden 3'ü birden sakatlandı. Bunların hiç biri mazeret değil. Benim istediğim şey istikrarı korumaktı. Ama maalesef son oynadığımız 3 maçta istediğimiz puanları alamadık. Ligde oynanacak daha bir sürü maç var. İyi bir takımız. Bu şanssızlıkları yenerek istediğimiz yere geleceğiz. Böyle durumlarda herkesin köstek değil destek olması gerekir. Biz 2 seneden beri bu takımı kötü yerlerden alıp buralara getirdik."

"ESKİŞEHİRSPOR'UN KADROSU ÇOK İYİ"

Cuma akşamı oynaacakları Eskişehirspor'un çok iyi bir kadroya sahip olduğunu, lige istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen toparlandıklarını belirten Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor maç olacak, Ligde kolay maç yok. Eksiklerimize rağmen Eskişehirspor maçında galip gelmek istiyoruz. Taraftarımızdan da gereken desteği göreceğimizi düşünüyorum. Futbolcu arkadaşlarıma inanıyorum. İnşallah devreye kadar iyi bir şekilde gidebilirsek, yönetimle konuşup gerekli takviyeleri yapacağız. Devre arası eksiklerimizi giderdikten sonra istikrarlı şekilde gideceğiz. 3 haftalık mağlubiyetler umutsuzluk getirebilir ama buna gerek yok. Kazanarak yolumuza devam edeceğiz."

"FORVET ALACAĞIZ"

Genel olarak bireysel ve pozisyon hatalar yaptıklarını, bunları telafi etmek için gereken çalışmaları sürdürdüklerini belirten Rıza Çalımbay, daha sonra şunları söyledi:

"Kesinlikle bir forvet oyuncusu, çok çabuk bir stoper ve iyi bir orta saha oyuncusu istiyoruz. Eneramo'yu çok geç aldığımız için istediğimiz şekilde verimli olamadı. Onun da sakatlıkları var ama mecbur onunla gitmek zorundayız. Takımımıza takviye şart. Ligin ikinci yarısı telafisi olmayan maçlarla geçecek. Bizim kalan şu 7 maçı iyi bir şekilde bitirmemiz lazım. Yola çıkarken bütün hedefimiz geçen seneki pozisyonumuzun biraz daha üstüne çıkmaktı. Onun için de ligdeki bu maç çok önemli. Şu an herkesin herkesi yenebileceği bir lig yaşanıyor. Bizim de mücadeleden kopmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İnşallah 2-3 hafta sonra istediğimiz yere geleceğiz."

Aatif'in iyi bir oyuncu olduğunu, ama sakatlığı nedeniyle son 4 hafta faydalanamadıklarını söyleyen Rıza Çalımbay, bazı oyuncularını sakatlıklarına rağmen almaya mecbur kaldıklarını dile getirirken de şöyle dedi:

"Biz şu anda bir takımın yaşadığı veya yaşamadığı çok büyük sıkıntıları kadro açısından yaşıyoruz. Bazen 18'i bile zor yapıyoruz. Sakat ve cezalar üst üste geldi. Aldığımız neticeler de iyi olmadı ama telafi etmek bizim elimizde. Son maçlarda hakemlerle ilgili önemli hatalar yaşadık. Bu hatalar üst üste geldi. Maç bittikten sonra hakem hata yapsa da geri gelmiyor. Önümüzdeki maçları çatır çatır oynayıp kazanmamız gerekiyor."

Öte yandan Sivasspor cuma günü oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıkharını tesislerde yaptığı tek çalışmayla sürdürdü.


EA(EA/AÖ) FOTOĞRAF