1-1 biten maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçen hafta Gaziantep karşısında şanssız bir maç oynadıklarını belirterek, "Bugünkü maçı bizim mutlaka 3 puanla bitirmemiz gerekiyordu. Zor olacağını biliyorduk. Kayseri ligin iyi takımlarından. Beşiktaş'ı yendiler. Ama maç bu sene oynadığımız ve en çok pozisyona girdiğimiz maçtı. İlk yarıda en az 2-3 gol atmamız gerekiyordu. Yemememiz gereken bir gol yememiz bizim için kötü oldu. Mükemmele yakın oynadık. Kazanılmış her puan önemlidir. Önümüzde diğer maçlarımız var. Onlara konsantre olmak. Önemli olan iyi bir istakkar yakalayıp daha iyi şeyler yapmak. Bizi zorlayan maçların sıklığı. Yarın otobüse binip Mersin'e maça gideceğiz, gelip iki gün sonra yine maç oynayacağız. Kalan 10 maçı da iyi bir şekilde bitirmeye çalışacağız" dedi. Hakemler konusunda da değerlendirme yapan Çalımbay, "Ligin ilk yarısında hakemler bize önemli hatalar yaptı. Bugün de baktığımızda rahat yöneteceği maçta yediğimiz golde yanlış taç hatası yüzünden pozisyon geldi gol oldu. Fauller ve kartlar konusunda hatalar yaptı. Yapacak bir şey yok. İlk yarıda daha kötü hatalar yapıldı. Bilerek yapıldığını düşünmüyorum ama bu hatalar bizi buluyor. Bu sene her şeye katlanacağız" diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arvaledze ise öncelikle bu hava şartlarında hakem ve ve futbolcuları tebrik etti. Bu havada maç oynamanın zor olduğunu belirterek, "Bence güzel mücadele oldu. Güzel pozisyonlar vardı. Her iki takım da pozisyona girdi ve kaçırdı. Biz ikinci devreye başlarkan gol yedik. Maça tekrar döndük. Son dakikalarda biraz baskı yedik sonuçta bir puanla ayrıldık" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Ziya Erdal, Erman Kılıç ve Kadir Bekmezci, maçın başından itibaren oyunda etkili olduklarını ve girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini, ancak iddialarından bir şey kaybetmediklerini söyledi. Kayseri'nin golünden önce topun taç çizgisini geçtiğini, ancak devam ettiğini belirten oyuncular, hakemlerin dikkatli olmasını istedi.

Kayserisporlu oyuncular Okay Yokuşlu ve James Troisi, ise mücadele gücü bir maç olduğunu, çok soğuk havada güzel bir maç olduğunu, iyi mücadelenin karşılığında bir puan aldıklarını dile getirdi.


GC(EA/SSA)