Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçında özellikle topu ileride tutamadıkları için beraberliğe razı olduklarını söyledi. Sivasspor'un son günlerde yaşanan sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirten Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"SANCILI DÖNEM GEÇİRİYORUZ"

"Pedriel, Gençlerbirliği maçından sonra bir kaç gündür antrenmana çıkamadı. Ziya'nın durumu ise belli değil, Kayseri maçında oynamama durumu da var. Dün antrenmanda Kamil Grosicki de sakatlandı. Yani kadro açısından biraz sıkıntılı, sancılı günler yaşıyoruz. Bunun üzerine birde bazı arkadaşlarımızdan istediğimiz verimi alamıyoruz. O yüzden istediğimiz şeylerde olmuyor."

"5 MAÇ KADERİMİZİ BELİRLEYECEK"

Lig'in ilk yarısında oynanacak 5 maçın Sivasspor'un kaderini belirleyeceğini ifade eden Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalan 5 maç bizim ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek. Bu maçlar ikinci yarı nereye oynayacağımız gösterecek. Onun için bu 5 maç bizim için çok kritik ve önemli maçlar. Arkadaşlarımıza da aynı şeyleri söyledim. Buradan alacağımız puanlar ikinci yarıya bakış açımızı gösterecek. Bizim bütün düşüncemiz oralardan çok iyi puanlar alıp, 4-5 tanede futbolcu takviyesi yapıp yolumuza devam etmek. Bizim sıkıntımız 5-6 oyuncumuzun sakat olması. Bednar ve Doğa'nın mukavelelerini feshetmesi, Cerny'nin ayağının kırılması, 2 kalecimizin de çapraz bağlarının kopması bizim çok büyük dezavantaj oldu. Yani sıkıntılı bir ilk yarı geçirdik. Ne olursa olsun bu 5 maçı iyi geçirip, yapacağımız takviyelerle daha iyi olacağız."

Sezon başı transfer döneminde istedikleri futbolcuları bazı sıkıntılar nedeniyle alamadıklarını belirten Rıza Çalımbay devre arasında iyi futbolcuları almaya çalışacaklarını söyledi. Transferler için yardımcı antrenör Bülent Albayrak'ı yurtdışına gönderdiklerini belirten Çalımbay, "O uzun bir süre Sivas'a gelmeyecek. Onun tek amacı, 5-6 tane ülke var. Bizim belirlediğimiz oyuncuları seyredecek. Devre arasında da o oyuncuları kulübümüze kazandırmaya çalışacağız" dedi.

"TEK AMACIMIZ 3 PUAN"

Sivasspor'un haftasonu konuk edeceği Kayserispor karşılaşmasından galip gelmek istediklerini belirten Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri bizim en zor maçlarımızdan birisi. Çünkü Kayseri takımı, çok mücadele eden, çok koşan, genç, beraber oynayan, yeni teknik direktörleri ile iyi bir çıkış yakalayan bir takım. Ama bizim için öncelikle dostluk gelmiştir. Bizim tek amacımız 3 puan kazanmak."

"TARAFTAR FUTBOLCUYA SAHİP ÇIKMALI"

Rııza Çalımbay, sezon başında Antalyaspor'dan transfer edilen Doğa Kaya'nın Eskişehirspor maçında taraftar ile yaşadığı sıkıntı sonrası kulüpten ayrıldığını da belirterek, "Taraftarımızın anlayışlı olması gerekiyor. Futbolcularımıza sahip çıkmaları gerekiyor. Bunu bütün taraftarlara mal etmemek gerek, ama duyarlı taraftarların o kişilere izin vermemesi gerekiyor. Futbolcular taraftarlardan iyi şeyler duymak istiyor" diye konuştu.

TESİSLERDE ÇALIŞTILAR 

Bu arada, kırmızı-beyazlı futbolcular kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla pazar günü oynayacakları Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Gençlerbirliği maçında ayak bileği burkulan Ziya Erdal ve dünkü antrenmanda sakatlanan Kamil Grosicki takımdan ayrı düz koşu yaptı.


GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF