Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Beşiktaş söz verdiğim için milli takımdan gelen teklifi geri çevirdim" dedi.

Sözcü gazetesine konuşan Şenol Güneş, hem gündeme ilişkin hem de milli takıma ilişkin konulara değindi.

"BEŞİKTAŞ'A SÖZ VERDİM"

Güneş, "Beşiktaş'a söz verdim ve mukavele imzaladım. Kulüp işleme sokmadan milli takımdan teklif geldi. Söz verdiğim için, imzam henüz geçerli olmamasına rağmen kaldım ve milli takıma gitmedim. Milli takıma gelen hocaların hepsi; Mustafa Denizli, Fatih Terim de çok başarılı olmuştur, ben de başarılı olmuşumdur. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama milli takımın başındaki hocaya diğer takım hocaları ellerin gelen desteği vermeli" dedi.

"VAR SİSTEMİ ÇOK FAYDALI AMA..."

"VAR sistemi hakkındaki görüşlerini paylaşan Güneş, "VAR sistemi çok faydalı. Fakat orta hakemin VAR'A gitmedi ve TV'den izlemesine gerek olmadığını düşünüyorum. Televizyona gitmeden diğer hakemlerden gelen bilgiyle kararın verilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum" değerlerdirmesinde bulundu.

"DERBİDE HAKEM KARARLARI DOĞRUYDU"

Başarılı teknik adam Galatasaray derbisindeki hakem kararlarının doğru olduğunu söyledi. Güneş, "Galatasaray'ın yüksek toplarla oynayacağını biliyorduk O yüzden Necip'i stopere koyduk. Necip-Vida ikilisi iyiydi. Hakemin kararları da doğruydu" dedi.

"YABANCI SAYISI FAZLA"

Kadro kuralının değişmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Kulüpler kadroları kırarken 20'yi oluşturup kalanları altyapıdan gelen oyuncularla ya da genç isimlerle tamamlamalı. Yabancı sayısı bana göre çok fazla" dedi.