ALANZİNHO: “KAZANMA ALIŞKANILĞI EDİNDİK”

Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho, zor bir maçı kazandıklarını ifade ederek, “Zaten zor bir maçtı ama hava koşulları maçı daha da zor bir hale getirdi. Çok zor ve önemli bir mücadeleden üç puanı çıkardık. Maçtan önce bu hava koşullarında maçı ancak duran toplarda çözebileceğimizi konuşuyorduk. Tam da öyle oldu. Kazanma alışkanlığı edindik. Bu bana göre kazanmaktan daha önemliydi” dedi.

GİRAY: “GALİBİYETİ TOLGA’YA ARMAĞAN EDİYORUM”

Bu sezon takımın ilk kafa golüne imza atan Giray Kaçar da, galibiyeti son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla maçın kaderini değiştiren Tolga Zengin’e armağan ettiklerini de belirterek, “Bugün kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. Bu hava ve saha şartlarında oynanması gerektiği gibi oynadık. 2–1'den sonra daha farklı olabilirdi. Buradan 2 puan kaybedebilirdik ama Tolga’nın müthiş bir refleksi ile maçı kurtardık. Galibiyeti ona armağan ediyorum” dedi.

SAĞLAM: “İYİ BİR TAKIMIN YAPMAMASI GEREKEN HATALARI YAPTIK”

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, basit hatalar yaptıklarını belirterek, “İlk devre yoğun kar yağışı ile zemin futbol oynamaya çok elverişli değildi. Buna rağmen Trabzonspor oyuna hakim oldu. İklim şartlarına ayak uydurdu. İlk devrinin tamamında ataklar vardı, ama kornerden yenen golden geri düştük. Geçen hafta Galatasaray’ı iyi oynayarak yenmiştik. Devre arasında, soyunma odasında, ‘Biraz daha kendimize gelmemiz gerekir’ dedik. Çocuklarda sorumluluk aldılar ve gerçekler yüzleştiler. İkinci yarı daha iyi oynamaya başladılar. Bu zeminde güzelde bir gol bulduk. 1–1’lik skoru biraz daha koruyabilseydik, 2–1 geriye düştüğümüz zamanki hamleyi muhtemelen onlar yapacaktı. Daha fazla risk alacaklardı. Risk aldığımız dönemlerde geride eksik yakalandık. Buna rağmen bile son dakikada çok da net bir pozisyon kaçırdık. Beraberliği alıp gidebilirdik. Risk aldığımız dönemdeki pozisyonları çıkarırsak genel anlamda iyiydik. Giray’ı da en uzun oyuncumuza vermiştik ama futbolda bu tür hatalar oluyor. İyi bir takımın yapmaması gereken hataları yaptık ve çok basit gol yedik. Aynı golü iki kere yedik. Elimize geçen pozisyonları da kullanmalıydık. Sonuçta kaybettik üzgünüz. Orduspor karşısında zor bir sınavımız olacak, o maçı kazanarak bu maçın telafisini yapmamız lazım. Trabzonspor’u da tebrik ediyorum” dedi.

SERDAR: “BERARBERLİK İSTERDİK AMA OLMADI”

Bursasporlu Serdar Aziz, ağır zeminde futbol oynadıklarını vurgulayarak, “Bugün kar altında oynadık. Zemin biraz ağırdı. Pas yapmamıza engel oldu. Oyunumuzu olumsuz yönde etkiledi, ama bu bir bahane değil. İkinci yarı kazanmayı daha çok istedik. Bunları değerlendiremedik. En kötü beraberlikle ayrılmak isterdik, ama olmadı. Üzgünüz” diye konuştu.

Tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk ise Trabzon’a üç puan için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade ederek, “Üç puana çok ihtiyacımız vardı. İki duran toptan gol yedik. Bunlar tüm dengelerimizi bozdu. 1–1’i yakaladıktan sonra yine duran toptan geri düştük. Her şeye rağmen son dakikadaki pozisyonumuz gol olsa buradan bir puanla ayrılabilirdik. Kısmet değilmiş” ifadelerini kullandı. 



YES (TM/RT)