Görev kabul etmez" denilen Erzik'e,'Türk futbolunu kaostan sen kurtarırsın' diyen Turgay Seren'e 'Avrupa'dan sıkıldım. Görev verirlerse, gelip ülkemde seve seve çalışırım' cevabını veren Erzik, böylece "En kuvvetli aday" olarak ortaya cikmis oldu.

Iste "Berlin Panteri"nin özet olarak yorum-yazisi:

Şenes Bey'le çok iyi bir dostluğumuz var. Turgut Özal zamanında Profesyonel Futbol Yasası çıkarken hep beraber olduk. Yasanın tek tek yazılışında yanlış yahut eksik olanları ikaz ettik. Sonunda Sevgili Turgut Özal, Türk futbolunda bir devrim olan Profesyonel Futbol Yasası'nı yani bugünkü yasayı çıkardı. Zaman zaman rahmetliyle görüşürdük. Sevgili Özal, futbolun içindeydi, çok severdi. Hatta evindeki büyük ekran televizyonu bize göstererek 'bakın ben de buradan vazifemi yapıyorum. Futbol zevkimi tatmin ediyorum' derdi...


PROFESYONELLİĞİN MİMARI

Turgut Özal'ın çok sevdiği bir Turgay daha vardı. Turgay Aksoylu... Ne yazık ki o da rahmetli oldu. Eninde sonunda bir gün Özal, Şenes Erzik'le beraber Genel Kurul'un karşısına çıktı ve Profesyonel Futbol Yasası'nın bir kısmını kendi okudu diğer kısmını da Şenes Erzik'e okuttu. Her zaman olduğu gibi Sevgili Turgut Özal eğer bir şeye imzasını atmışsa Meclis'te onun itirazı olmazdı. Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Turgut Özal'ın çıkardığı bu Profesyonel Futbol Yasasını oybirliğiyle kabul etti.

Şenes Erzik de ilk Federasyon Başkanı oldu. İyi bir yönetim kurulu kurdu ve çalışmaya başladı. Sonra ne olduysa oldu Şenes Bey Avrupa'ya uçtu ve Şenes Bey'in yerine de Haluk Ulusoy Federasyon Başkanı oldu. Haluk'la işler hiç de fena gitmedi. Ama Türk futbolu Şenes Erzik gibi Avrupa'da sevilen sayılan birisini başında görmek istiyordu.

YILLAR geçti Haluk Ulusoy Federasyonu yok olunca Mehmet Ali Aydınlar federasyon başkanı oldu. Oldu ama olmasaydı bana göre çok daha iyiydi. Türk futbolunu büyük bir kaos içine soktu. Küme düşmeyi kaldırmak istedi. Genel Kurul'dan cevabını aldı. Ben o gün federasyon başkanlığından ayrılır diye düşünüyordum ama daha ayrılmayı pek düşünmüyormuş galiba. Amaaa UEFA'nın yazısı bomba gibi geldi. Eğer siz kulüplerinizi şike konusuyla cezalandıramıyorsanız bunu biz de yapamayız diye...

MENFİ BİR DÜŞÜNCESİ YOK

İŞİN garibine bakın ki UEFA'nın apaçık yazdığı bu yazı Futbol Federasyonu'nun kitapları arasında yok oldu. En sonunda geçen gün başkanın eline geçti ama iş işten de geçmişti. Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi istifa etmek mecburiyetindeydiler ve ettiler de.

ŞİMDİ Türk futbolu yeni başkanını bekliyor. Şenes Erzik Bey'le konuştum. İsviçre'den her gelişinde bana çikolata getirir. 'Şenes Bey' dedim 'bugün artık sen Avrupa'da yapacağını yaptın. Gel Futbol Federasyonu'nun başına yıllar sonra yeniden başla bakalım'.. Bana hiç menfi cevap vermedi. 'Turgay' dedi. 'Ben artık Avrupa'dan sıkıldım. Gelip ülkemde eğer bana böyle bir görev verirlerse severek çalışırım.'

ÜYELER GÖREVE

Ey Genel Kurul üyeleri işte yeni futbol federasyonu başkanımız... Olursa Türk futboluna büyük hizmetler verecek Şenes Erzik'i hiç düşünmeden başkan seçin. Türk futbolu da böylece kaostan maostan kurtulsun ve Futbol Federasyonumuz Avrupai bir görüntü alsın. Haydi Genel Kurul üyeleri...

7 Şubat'ta açıklanacak
Kulüpler Birliği yeni başkan adayını 7 Şubat'ta açıklayacak. Vakıf Başkanı Yıldırım Demirören dün bu tarihte 14:00'te başkanları toplantıya çağırdı. Bu toplantıda ortak bir aday tespit edilip, kamuoyuna sunulacak. Başkan Demirören, gündemin önemi nedeniyle kulüplerin başkanlar düzeyinde toplantıda temsil edilmesini özellikle istedi.

HÜSNÜ GÜRELI ADAY^DEGIL

İSTİFA eden Mehmet Ali Aydınlar'ın yerine 27 Şubat'a kadar başkanlığa vekalet eden Hüsün Güreli aday olacağı haberlerini doğrulamadı. Güreli, 'İyi niyetimle aciliyet taşıyan işleri 27 Şubat'a kadar yerine getireceğim. Başkan adayı olmayacağım. Yeni göreve gelecek arkadaşa şimdiden başarılar diliyorum. Ne başkanlık ne de yönetime girme gibi bir arzum yok. Olanları gördükten sonra yeniden böyle bir görev almayı asla düşünmüyorum' diye konuştu.

HELVACI ISTIFA ETSIN!

F.BAHÇE yönetimi, 'F.Bahçe'yi UEFA'ya şikayet edenler, şimdi UEFA'yı Türkiye'ye şikayet ediyorlar' başlıklı bir bildiri yayınladı:
BEKLENTİMİZ kulübümüzün haksız yere Şampiyonlar Ligi yolunun kapanmasına neden olanların, başta TFF Hukuk Kurulu Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı olmak üzere, istifa etmesidir. Bu ihbar ve ikrar içeren açıklamalarda adı geçen kişiler hakkında her türlü hukuki ve ceza-i takibat süratle hayata geçirilecektir.

ILHAN HELVACI'NIN ACIKLAMASI

Cornu 2 duble içti ama bizler içmedik!

- Mehmet Ali Aydınlar'dan bir şey saklamadım. Kendisine bütün belgeleri sundum.
- Aydınlar 6 Eylül ve 3 Kasım'daki belgelerin kendisine gelmediğini söyledi. Galiba yorgunluk anında bu açıklamayı yaptı.
- Hukuka aykırı bir şey yapmadım. Görevimden men edilinceye kadar istifa etmeyeceğim.
- 3 Kasım'daki belge UEFA'nın cevap dilekçesi. Bu belge bize 14 Kasım'da geliyor. Bu belge 75 sayfalık İngilizce bir metin. Bu metinde UEFA cevap metni ve o meşhur Cornu'nun açıklamaları yer alıyor..
- Mehmet Ali Aydınlar adeta UEFA'nın kendisine ihanet ettiğine inandı..
- Cornu'ya basında çıkan bilgileri söyledim, ama o bu şekilde anlamamış olabilir.
- İçkili bir masada konuştuk. Ben tercümanlık yaptım. Ramazan olması nedeniyle biz içki içmiyorduk. Cornu 1-2 kateh içki aldı.
- Ben asla borsaya girmedim. Sadece 10 sene önce bir alım yapmıştım.
- Bütün belgeleri başkana sunmayız ancak bu süreçte her şeyi sunduk.(..)