Edirne Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yapılması planlanan değişiklikler hakkında bilgi veren Hamdi Sedefçi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 6 - 11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’na davetli olarak katıldığını söyledi.

Şampiyonada Türkiye Güreş Federasyonu yetkililerine Kırkpınar ile ilgili görüşlerini anlattığını belirten Sedefçi, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başarılı güreşçilerin yer alması gereken bir alan olduğunu düşünüyorum. Bunu yıllardır söylüyordum. Federasyon yetkililerini ikna ettik. Bölgesel güreşlerde puanlama yapılacak. Yeterli puan alan 40 güreşçi Kırkpınar’da baş, başaltı ve büyük orta kategorilerinde mücadele edebilecek. Başpehlivan bile yeterli puan alamazsa katılamayacak. Böylece Kırkpınar’da daha kaliteli güreşler izleyeceğiz” dedi.

FİNAL GÜREŞİ PUANLAMA USULÜ OLACAK

Kırkpınar’da merakla beklenen final güreşlerinin daha kaliteli hale getirilmesi için de federasyon yetkililerine teklif sunduğunu belirten Sedefçi, “40 dakikalık final güreşinin tamamı puanlama usulü olacak ve süre sonunda en fazla puanı toplayan güreşçi kazanacak. Pasif güreşen güreşçiler 3 ihtarla diskalifiye edilebilecek. Herkes final güreşlerini beklerken mutsuz oluyor. 30 dakikalık güreş ve 10 dakikalık puanlamada tek hareket göstermeyen güreşçiler, altın puan alıp kazanmaya bakıyor. Bunun yağlı güreşin sonu olacağını iddia ediyordum. Federasyonun onaylayacağı yeni uygulamayla güreşseverler tek hareket görmek için dakikalarca beklemeyecek” diye konuştu.

FİLA BAŞKANI MARTİNETTİ’YE ALTIN KEMER

Hamdi Sedefçi, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FİLA) Başkanı Raphael Martinetti’nin de bu yıl 2 - 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 651’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Edirne’ye geleceğini söyledi. Martinetti’nin Kırkpınar’ın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Sedefçi, “Dünya güreşinin patronuna altın kaplama kemer hediye edeceğiz” dedi. 



GB(LK/Aİ)