"PROJELERİNİ OTAYA KOYSUNLAR"

Kulübü Başkan Emin Kar ve yönetim kurulu üyeleri, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Tüzük gereği iki yılda bir olağan genel kurula gitmeleri gerektiğini belirten Başkan Emin Kar, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda 2 Şubat 2013 Cumartesi günü genel kurulumuzu toplayacağız. Çoğunluk sağlanamazsa 9 Şubat’ta gerçekleştireceğiz. Ben ve arkadaşlarım 22 Temmuz’da göreve geldiğimizde ne dediysek yine aynısını diyoruz. Eğer, 'Samsunspor için daha iyisini yaparız, biz bu işte varız, yönetime talibiz’ diyenler varsa lütfen ikinci transfer döneminin başlangıcı olan 5 Ocak tarihine kadar listelerini ve projelerini ortaya koyup aday olsunlar."

"ADAY VARSA 5 OCAK'A KADAR GELSİN"

Samsunspor’un sahipsiz kalmaması için bu yola çıktıklarını ifade eden Başkan Emin Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samsunspor sahip çıkacak gerçek ve ehil birileri varsa Samsunsporluluğumuz'un gereğini bir an bile düşünmeden yaparız. Eğer 5 Ocak tarihine kadar adaylığını açıklayan olursa biz de memnun kalırız. Biz 22 Temmuz günü kimsenin elinden almadık bu kulübü. Hangi şartlarda bu göreve geldiğimizi herkes biliyor. O gün bize alkış tutan, kahraman diyenler bugün acımasızca eleştiriyor. Bunlara kızmıyorum, eleştiri tabi ki olacak. Ama o gün neydi de bugün ne oldu, neden böyle eleştirilere maruz kaldık. Anlamakta güçlük çekiyorum."

"BURAYA GELMEK AKILLI İŞİ MİYDİ?"

Olağanüstü şartlarda oluşmuş fedakar bir yönetim kurulyu oluşturduklarını vurgulayan Başkan Emin Kar, şöyle devam etti:

"Beğenmeyenlerden hangisi cesaret edip de böyle ağır bir yükün altına girebilir? Böyle bir yönetime girmek akıllı işi miydi? Kısmet olur da devam edersek bu yönetim kulübün menfaati için ne yapmaları gerekiyorsa bir dakika bile düşünmeden yapacaktır. Daha öncede söylediğim gibi, Samsunspor’un menfaatleri için her kapıyı çalar, herkesle görüşürüm."

"İSTEMEYEN TAKIMDAN GİDER"

Yönetime takımdan ayrılmak istediğini belirten Burak Çalık konusunda da açıklama yapan Başkan Emin Kar, "Burası Samsunspor Kulübü. Burada oynamak istemeyen hiç kimse bu takımda kalamayacak. Bunu sadece Burak için söylemiyorum. Burası içeriden başka, dışarıdan başka görünür. Havası bile başkadır" dedi. Başkan Emin Kar, son olarak şunları söyledi:

"Görüştüğümüz, anlaştığımız oyuncular var. Ama bunlar hep paraya dayanıyor. Çaykur Rizespor’un başına Mustafa Denizli getirildi. İsediğimiz oyuncuya 700 bin TL kiralık bedel biçiyorlar. Biz o parayla belki de bütün transferi noktalayacağız. Göztepe takımı, bizim eski futbolcumuz Anıl Taşdemir’e 500 bin TL kiralama bedeli öneriyor. Bunları bizim almamız mümkün değil."



İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF