Avrupa'nın iki köklü takımı Real Madrid ve Juventus,  Avrupa kupaları tarihinde 15. maçına yarın akşam Santiago Bernabeu Stadı'nda  çıkacak. 
 
Şu ana kadar oynan maçlarda iki takımın da 7'şer galibiyeti  bulunurken, hiçbir maçın berabere bitmemiş olması ayrı bir özellik olarak öne  çıkıyor. 
 
Yarın 21.45'te başlayacak maç öncesi son antrenmanını ilk olarak  evsahibi İspanyol ekip Real Madrid, her zamanki gibi Valdebebas'taki ''Real  Madrid Spor Şehri'' adlı tessilerinde gerçekleştirdi. 
 
Maçın öneminden dolayı onlarca gazeteci, Real Madrid'in basın  toplantısına ilgi gösterirdi. "Galacticos" ekibinde futbolcu olarak basının  karşısına Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo çıktı. 
 
''Her futbolcu bu maçı oynamak ister'' 
 
Portekizli futbolcu, Real Madrid'in sezona çok iyi başlamadığını ama  her geçen gün iyiye gittiği ve sezonun daha çok uzun olduğunu söyledi. 
 
Ronaldo, Juventus karşılaşmasına ilişkin ise ''Çok önemli bir maç ama  belirleyici değil. Ölüm kalım maçı değil. Her futbolcunun oynamak istediği bir  maç. Evimizde oynuyoruz ve kazanmak istiyoruz. Bu maçta skoru detaylar  belirleyecek. Juventus, bireysel futbolcularından daha çok takım olarak  bakıldığında çok tehlikeli. Eğer çarşamba günü kazanıp puanımızı 9'a çıkartırsak,  gruptan çıkmayı yarı yarıya garantilemiş olacağız" diye konuştu. 
 
Juventus'un eski genel direktörü Moggi'nin ortaya attığı, 18 yaşında  Sporting Lizbon takımındayken Juventus'un da kendisine transfer teklif ettiği ve  sözlü anlaşmaya varıldığı iddiasını" yalanlamayan Ronaldo, bu konuyla ilgili bir  soruya, "18 yaşındayken beni çok kulüp istedi ve Juventus da onlardan biriydi.  Ama futbolcu olarak kendimi geliştirmek için bana daha çok garanti veren  Manchester United oldu ve oraya gittim" cevabını verdi. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki maçta attığı 5 golle gol krallığında  zirveye oturan Ronaldo, bir soru üzerine Real Madrid'de forvette yanyana  oynamaktan en çok rahat olduğu futbolcuyu söylemeyeceğini çünkü kararın teknik  direktör Ancelotti'ye ait olduğunu ifade etti. 
 
Portekizli futbolcu, sahadaki pozisyonunun değiştiği yorumlarına da  katılmadığını vurgulayarak, "Her zamanki yerimde oynuyorum. Ancelotti ile  çalışmaktan gurur duyuyorum" dedi. 
 
"İspanyol statlarında söylenenleri ırkçılık olarak görmüyorum'' 
 
28 yaşındaki futbolcu, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun  "İspanya'da taraftarlar Portekizli olarak bana hakaret ederken, bunu içten  yapıyorlardı. İngiltere'de ise bu şakayla yapılıyor" şeklindeki sözünün  hatırlatılması üzerine, "Ben bu konuya girmem ama İspanyol statlarında  söylenenleri ırkçılık olarak görmüyorum. Sadece beni 'psikolojik olarak  yıpratmaya, rahatsız etmeye yönelik sözler' diye düşünüyorum. Ben İspanya'da ve  İspanyollarla çok mutluyum" değerlendirmesini yaptı. 
 
'Casillas takım için önemli'' 
 
Kaleci Casillas'ın "3 ay sonra durumunda değişiklik olmazsa ayrılmayı  düşünürüm" sözüyle ilgili bir soruya da cevap veren Ronaldo, "Herkesin kendi  görüşü var ve benim de kendi görüşüm var ama kulübün iyiliği için bunu  söyleyemem. Çünkü sorun yaratmak istemiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum,  Casillas takım için çok önemli" diye konuştu. 
 
Ancelotti: "Dayanışmanın çok kuvvetli olduğu bir takım" 
 
 Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de rakip için "Güçlü,  sağlam ve futbolcular arasında dayanışmanın çok kuvvetli olduğu bir takım. Vidal  gibi çok önemli bir futbolcusu olsa da bireyselden daha çok, takım olarak  kaliteli ve tehlikeli. Juventus'un çok net bir oyunu var, kanatları çok  kullanıyorlar ve Pirlo gibi olağanüstü güven veren futbolcuları var" yorumunda  bulundu. 
 
Juventus'un mevcut teknik direktörü Antonio Conte'nin takım kaptanı  olduğu 1999-2001 yıllarında Juventus'u çalıştıran Ancelotti, çarşamba akşamı  kendisi için özel bir maç olacağını söyledi. 
 
Takımının ilk 11'i hakkında hiçbir ipuçu vermeyeceğini yineleyen  Ancelotti, takımla antrenmanlara yeni başlayan Xabi Alonso dışında tüm  futbolcularının Juventus maçına hazır olduğunu dile getirdi. İtalyan teknik adam,  takımının iyi oynamaya başladığını ve Juventus ile haftasonu deplasmanda  oynayacakları Barcelona maçlarında futbolcularına güveninin tam olduğunu  vurguladı. 
 
Maç öncesi istatistikler 
 
Öte yandan, maç öncesi istatistiklere bakıldığında, Real Madrid bugüne  kadar Santiago Bernabeu Stadı'nda Juventus'a karşı 6 maç oynadı. Bunlardan 4'ünü  Real Madrid, 2'sini de Juventus kazandı. 2008 yılında oynanan son maçta Juventus,  Bernabeu'dan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. 
 
Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 45 takıma karşı oynayan  Cristiano Ronaldo, bunlardan Dinamo Zagrep dışında hepsine gol atmayı başarırken,  Juventus'a karşı ilk kez forma giyecek. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki iki maç sonunda Ronaldo-Benzema çifti,  7 golle en fazla gol atan ikili olarak dikkati çekiyor. Bu ikilinin ardından,  Manchester United'tan Rooney-Welbeck ve Van Persie (4), Galatasaray'dan Umut  Bulut-Drogba (3), Manchester City'den Negredo-Dzeko ve Agüreo (3), Paris Saint  Germanin'den İbrahimovic-Cavani (3), Olymipacos'tan Mitroglou (3) ve  Barcelona'dan Messi (3) geliyor. 
 
Real Madrid, B Grubu'nda şimdiye kadar oynadığı maçlarda deplasmanda  Galatasaray'ı 6-1, sahasında Kopenhag'ı da 4-0 yendi. Teknik direktör  Ancelotti'nin Juventus karşısında takımını 4-4-2 sistemiyle oynatması bekleniyor. 
 
Real Madrid'in muhtemel ilk 11'i ise şöyle: 
 
Casillas, Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao, Khedira, Illarra, Modric,  Di Maria, Ronaldo, Benzema. 
 
Juventus takımı, maç öncesi son antrenmanını 19.00'da Santiago Bernabu  Stadı'nda yapacak. İtalyan ekibin teknik direktörü Antonio Conte de antrenman  öncesi basın toplantısı düzenleyecek. 
 
Maçı, 40 yaşındaki Alman hakem Manuel Grafe yönetecek.