Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Betül Aydın,

10 yaşındayken judoya başladı. Kız olduğu için çevresinin judo yapmasını yadırgadığı Aydın, ailesinden ise tam destek aldı. İlk etapta Konya birinciliğini hedefleyen Aydın, kısa süre içinde bu hedefine ulaştı. 2008 yılında da milli takıma davet edilen Aydın, milli takım kampındaki hazırlık müsabakalarında da rakiplerini devirip başarısını sürdürdü.

SAKATLANDI, DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILAMADI

Dünya Judo Şampiyonası'na hazırlanmak için 2011 yılı Ağustos ayında milli takımın hazırlık kampına yeniden çağrılan Bütel Aydın, antrenmanlarda sol ayağından sakatlandı. 40 gün süren hazırlık kampının son 3'üncü gününde sakatlandığını ve şampiyonaya katılamadığını belirten Aydın, şunları söyledi:

"Çankırı'da yaptığımız kampta, 40 gün boyunca yoğun bir şekilde çalıştık. Son üç güne giriyorduk. Antrenmanda üstüme alıp atmam gereken arkadaşım ters bir pozisyonda  ayağımın üstüne düşmesi sonucunda sol ayağımın parmak ve bileğimde kırık ve çıkıklar oluştu. Ameliyat oldum ve daha sonra ayağım alçıya alındı."

ÖMÜR BOYU SAKATLANMA RİSKİ

Doktorların judoya devam etmesi halinde ömür boyu sakat kalma riskinin olabileceğini  söylediğini belirten Betül Aydın, "Ailem de judoyu bırakmam taraftarıydı. 5 ay boyunca ayağım alçıda kaldı. Ben bu süre içinde spordan geri kalmamak ve eski gücümü kaybetmemek için yatağımda yatarken kol kaslarımı geliştirmek için ağırlık kaldırdım. Koltukta otururken, koltuğun ayaklarına lastik bağlayıp çekiyordum ve  kaslarımı geliştirmeye çalıştım. Yine evde babam ve kardeşimin yardımıyla antrenman yaptım. Alçı ayağımdan çıkartıldıktan sonra da hocalarım eşliğinde hafif şekilde antrenman yapmaya başladım. Kaldığım yerden spora devam etmeyi ve iyi bir derece yapmayı planladım. Geçtiğimiz 21- 23 Eylül tarihinde Hırvatistan'da gerçekleşen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 2'nci olup Türk bayrağının dalgalanmasını sağladım" diye konuştu.

Azim, hırs ve bilinçli antrenmanları sayesinde sakatlığından eser kalmadığını belirten Betül Aydın, hedefinin Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirtti.



ÖÇ(İA/SS)