F Grubu'nda dün oynanan maçlarda Portekiz Avusturya'yla 0-0, İzlanda da Macaristan'la 1-1 berabere kaldı.

Üstün bir oyun oynayan Portekiz adına 12. dakikada Nani'nin kafa vuruşunun direkten dönmesi şanssızlıktı. Takımın yıldızı Ronaldo da 79. dakikada penaltıyı direğe nişanladı.

Kafa golü de ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Ronaldo fileleri havalandırsaydı, dört ayrı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atan ilk futbolcu olacaktı.

F Grubu'nun daha önce oynanan maçında ise İzlanda 39. dakikada Sigurdsson'un golüyle öne geçse de, baskısını maç boyu sürdüren Macaristan 87. dakikada Saevarsson'un kendi kalesine attığı golle hem bir puan aldı, hem de grupta liderliğini korudu.

Grupta ikişer maç sonunda Macaristan'ın 4, Portekiz ve İzlanda'nın 2, Avusturya'nın ise 1 puanı var.

E Grubu'nda ise bonservis ücretlerine bakıldığında turnuvanın en pahalı oyuncularından kurulu takımı olan Belçika, İrlanda Cumhuriyeti'ni 3-0 mağlup etti.

Belçika, ilk yarısı golsüz biten maçta ikinci yarıda Lukaku (2) ve Witsel'in golleriyle sonuca gitti.

Grupta son maçlar öncesi, tur atlamayı garantileyen İtalya'nın 6, Belçika'nın 3, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'nin 1 puanı var.

Fransa liderlik maçına çıkıyor

EURO 2016'da bugün sadece iki maç var. A Grubu'nda TSİ 22.00'de Lille'de ev sahibi Fransa ile İsviçre, Lyon'da da Romanya ile Arnavutluk karşı karşıya gelecek.

Grupta son maçlara, turu garantileyen Fransa 6, İsviçre 4, Romanya 1, Arnavutluk ise 0 puanla giriyor. Fransa'ya grup liderliği için beraberlik dahi yetiyor.

Turnuvada 6 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar ile grup üçüncülerinden en iyi dördü ikinci tura yükselecek. (BBC)