2 PENALTI KAÇIRMIŞTI

Bordo mavililer büyük umutlarla başladığı sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara katılmak için son adım olan play off turunda Macaristan'ın Videoton FC takımıyla karşılaştı. Trabzon'da 0-0 biten maçın Macaristan'daki rövanşında da iki takım normal süre ve uzatmalarda gol atma başarısı gösteremedi. Penaltılarda Sapara ve Vittek ilk iki atışı gole çevirirken, Soner ve Zokora'nın penaltıları kaçırmasıyla bordo mavililer Avrupa defterini umulmadık şekilde erken kapatmak zorunda kaldı. Maçta Videoton Onur'un koruduğu kaleye attığı 4 penaltıyı da gole çevirdi ve karşılaşmadan 4-2 üstünlükle ayrılan taraf oldu.

HİÇ BİRİ KADRODA YOKTU

Kasımpaşa maçının da penaltılara kalması bordo mavili taraftarların aklına Videoton maçını getirdi ancak bu kez korkulan olmadı. Adrian, Halil, Yasin ve Emerson'la 4 penaltıyı da gole çeviren Trabzonspor, kaleci Tolga'nın kurtardığı 2 penaltıyla bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara katılma şansını yakaladı.

Videoton maçında penaltı atan Sapara, Vittek, Soner ve Zokora'nın hiçbirinin Kasımpaşa maçının penaltı atılan bölümünde oyunda olmaması da dikkat çekici bir nokta olarak göze çarptı. Soner ve Vittek sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmazken, Sapara yedek kulübesinde bekledi, Zokora ise 75'inci dakikada yerini Volkan'a bıraktı.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF