BAŞKAN:"TARİHİMİZDE İLK DEFA"

Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Yakup Yerlikaya, kurayı değerlendirirken Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beşiktaş'ın çıkmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 1990 yılında kurulan Niğde Belediyespor'un tarihinde ilk defa böyle bir organizasyona katılma hakkı kazandığını vurgulayan Başkan Yakup Yerlikaya, daha sonra şöyle konuştu:

"YÜZDE 51 ŞANSIMIZ VAR"

"Bundan dolayı da öncelikle federasyonumuza teşekkürü bir borç biliriz. Beşiktaş'a en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Niğde halkı böyle bir organizasyona ilk defa bir ev sahipliği yapacak. Şu anda şehir heyecan içinde bu maçı bekliyor. Bizim kulüp olarak hedefimiz ilk önce 3'üncü Lig'e çıkmak. Böyle büyük bir organizasyonda yer almak, bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah Niğde'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Futbol sahada kazanılıyor. Şu anda şanslar yüzde 51 biz öndeyiz, neden derseniz ev sahibiyiz. Biz futbolcularımıza güveniyoruz."

AVCU:"ARAMIZDA SIKLET FARKI VAR"

Niğde Belediyespor antrenörü Rıfat Avcu ise Beşiktaş'la eşleşmeyi beklemediklyerini anlatırken şöyle konuştu:

"Ama sonuç itibariyle Niğde, Beşiktaş'ı ağırlamaktan gurur duyacak. Bizde onlarla oynamaktan şeref duyarız. Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekibiyiz. Amacımız elimizden geleni yapmak. Sonuçta futbol saha da kazanılan bir oyun, isimlerin kazanmadığı, doğruların kazandığı, saha içerisinde yapılan uygulamaların kazandığı bir oyun. Ama Beşiktaş ile aramızda çok fazla bir sıklet farkı var. Bunu gizlemenin anlamı yok. Biz kendimizi biliyoruz. Hedefimiz BAL Ligi 5'inci Grup'ta 1'inci olmak. Dileğimiz haftaya oynanacak maçta tüm Niğdeliler ve çevre illerden gelecek vatandaşların görsel bir şölen yaşaması. Ama bizim öncelikli hedefimiz ligde oynayacağımız Karamanspor maçı."

KAPTAN TOLGA: "BÜYÜK OLAY"

Takım kaptanı Tolga Taş ise, "Böyle güzide bir takımın ilimize geliyor olması çok büyük bir olay. Taraftarımız için halkımız için çok güzel. Genç oyuncularımız için büyük avantaj. Ellerinden gelen her şeyi yapsınlar güzel güzel oynayalım. Beşiktaş'ı burada iyi ağırlayalım. Hayırlısıyla maçımızı bitirelim. Bizim hedefimizde Türkiye Kupası yok, gerçekçi olmak lazım" dedi.

KALECİ ASIM: "BEŞİKTAŞ İÇİME DOĞDU" 

Kaleci Asım Atmalıoğlu ise kendilerine rakip olarak Beşiktaş'ın çıkmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İnanmayacaksınız belki ama sabah kalktığımda odalara tek tek gittim. Daha kuralar belli olmadan, (Rakibimiz Beşiktaş olacak) dedim. Çünkü içime doğmuştu. Arkadaşlarla otururken 16'ncı kuradan Beşiktaş çıktı, herkes şaşırdı. Bizim içi çok büyük bir takım. 4 büyüklerden birisi ve gücünü biliyoruz. Bizim de gücümüz ortada. Beşiktaş çıktı diye sevindik. İlimiz için de çok iyi oldu. Bu futbol, 3 haneli bir oyun, neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Evet Beşiktaş güçlü bir takım, biz de kendimizce güçlüyüz. Çıkıp oynayacağız, o gün şans kimin yanındaysa o kazanacak. Kalem sadece Beşiktaş'a, değil tüm takımlara kapalı."

BELEDİYE BAŞKANI: "NİĞDE, BEŞİKTAŞ MAÇINA KİLİTLENECEK"

Türkiye Ziraat Kupası'nın 51'incisinin düzenlendiğini Niğde'nin plakasının da 51 olduğunu hatırlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şöymle dedi:

"Niğde Belediyespor, BAL Ligi'nde mücadele eden bir takım. Bu sene biz asıl planlarımızı 3'üncü Lig olarak yaptık. Türkiye Kupası'na katılmaya da hak kazandık. Geçen hafta Aksarayspor'u yenerek bir üst tura çıkmayı başardık. Bugün ise ülkemizin güzide takımlarından Beşiktaş ile eşleşmiş bulunuyoruz. Niğde'ye Beşiktaş gibi önemli bir takımın gelmesi Niğde Belediyespor'la eşleşmesi onur verici. Niğde Belediyespor'a da, Beşiktaş'a da başarılar dilerim. Gönlümüz elbet Beşiktaş'ı da eleyerek bir üst tura çıkabilmek. İnşallah bunu başarırsak, Niğde'de bir tarih daha yazmış olacağız. Ama şunu da belirteyim elbette Beşiktaş la eşleşmek ve Beşiktaş'ın Niğde'ye gelecek olması da Niğde açısından bir tarihtir, diye düşünüyorum. Niğdemiz bugünden sonra bu maça kilitlenecek. İyi bir maç olacağını umuyorum."


UM(AP/AÖ) FOTOĞRAF