Schalke 04’ün 1999-2000 sezonunda bonservisine 8.5 milyon Euro ödeyerek Standard Lige’den transfer ettiği Emile Mpenza, denenmek üzere Göztepe’nin Bolu kampına katıldı. Standard Liege ve Schalke’nin yanı sıra Hamburg SV, Manchester City, FC Sion gibi Avrupa devlerinde top koşturan, Belçika Milli Takım formasını 57 kez giyen 34 yaşındaki yıldızın beğenilmesi halinde sarı-kırmızılı kulüpten bir yıl için 250 bin Euro talep edeceği öğrenildi.

Hamburg, Al-Rayyan ve Manchester City’de geçirdiği zor günlerin ardından 2009-2010 sezonunda 31 maçta 21 gol attığı FC Sion’da parlak günlerine dönüş sinyali veren Mpenza 2010-2011 sezonunda Azerbaycan’ın Neftci Bakü takımına transfer oldu. Burada ağır bir sakatlık geçiren ve uzun süre sahalardan uzak kalan Belçikalı yıldız, geçtiğimiz günlerde menajerler tarafından Göztepe’ye önerildi. Yıldız futbolcunun geçirdiği sakatlığı bilen Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, “Denemeden transfer etmem” deyince dün sarı-kırmızılı ekibin Bolu kampına katılan Mpenza, takımla birlikte antrenmanlara başladı. Kalpar’ın yıldız futbolcu hakkındaki kararını bir iki gün içinde vereceği bildirildi.

Öte yandan yönetim, Beşiktaş’ın yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen Furkan Şeker’le anlaştı. Savunmanın sağında görev yapan genç futbolcuyu bonservisiyle almak için harekete geçen kurmayların İstanbul’da Beşiktaşlı yöneticilerle görüştüğü açıklandı.


ob(ss) (fotoğraflı)