Barcelona formasıyla başarıları anlatılırken, 'bu dünyadan değil' diye nitelenen Arjantinli yıldız, milli takımlar seviyesinde ise finallerin kaybedeni oldu.

Turnuva aslında fena da geçmemişti. Sonradan oyuna girdiği Panama maçında sonradan oyuna girmesine rağmen, üç gol attı, bir de asist yaptı.

Çeyrek finalde üç grup maçında kalesinde tek gol gören Venezuela savunmasını 8. dakikada açtı, asist yaptı, gol attı.

ABD karşısında yarı-final maçında da kilidi açan oydu. Ancak, finalden başını formasına gömerek hüzünle ayrıldı.

Bu, Messi ve arkadaşlarının üçü ard arda olmak üzere kaybettikleri dördüncü final.

2007'de Brezilya'ya 3-0 yenildiklerinde Messi 20 yaşındaydı. Son üçünde ise kaptandı, dünyanın en iyi futbolcusu ünvanına sahipti, göğsü kulüp seviyesinde kupalar ve madalyalarla doluydu.

Ancak her üçünü de kaybetti. 2014 finalinde Almanya'ya tek golle, Şili'ye de son iki Copa Amerika'da üstelik penaltılarla.

Ama son iki maç da penaltılara kalmayabilirdi, eğer Gonzalo Higuain gol şanslarını heba etmeseydi.

Higuain'in kaçırdıklarının bedelini Messi mi ödüyor?

Arjantin'in Napolili yıldızı eleştirilerin odağında. Sosyal medyada en çok yayılan karikatürlerden birinde idam mangasının önünde infaz edilmeyi bekleyen kişiye, ''son isteğin nedir' diye soruluyor. Yanıt ise, ''Higuain ateş etsin'' oluyor.

Pazar günkü maç öncesinde Arjantinli efsane Maradona, kaybederlerse futbolcuların Arjantin'e dönmek için zahmet etmemelerini söylemişti. Aslında istatistiklere bakıldığında Maradona Messi'den daha istikrarlı. Ama Maradona'nın kupası var. 1986 Meksika Dünya Kupası'nın şampiyonu Arjantin'in lideriydi efsane yıldız.

Çeyrek finalde İngiltere, yarı finalde de Belçika karşısındaki performansı olağanüstüydü.

Final maçında ise, Lothar Matthaus'un markajındaki Arjantinli bireysel değil, takım performansının parçası oldu. Almanlar'ın 2-0 geriden 2-2'ye beraberliğe getirdiği maçta üç futbolcunun baskısı altındayken çıkardığı ara pasıyla Burruchaga'yı buluşturup takımını zafere taşıyan asisti yapmıştı Maradona.

Maradona'nın Burruchaga'sı vardı, Messi'nin ise Higuan'i var.

Aslında kulüp seviyesinde etkili bir golcü olan Higuain, son üç finalde de normal koşullarda rahatlıkla atabileceği golleri kaçırdı.

Higuain, eğer kaçan birini en azından bir finalde atabilmiş olsaydı, muhtemelen Messi'nin tüm zamanların en iyi futbolcuları arasındaki yerine ilişkin soru işareti olmayacaktı. (BBC)