Yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu, önce kulübün altyapı sorumlusu Abdi Öztürk'le işyerinde bir araya geldi. Abdi Öztürk, kısa süre önce kulübe para yardımında bulunduklarını, desteklerinin devam edeceğini söyledi. Daha sonra gittikleri işyerinde yönetici Şerafettin Kadıoğlu'u bulamayan taraftarlar, gösterilerde bulundular, istifaya davet ettiler.

Taraftarlar, daha sonra Kulüp 2'nci Başkanı Abdi Kurt'un sahibi olduğu firmanın önüne gittiler, ancak kendisini bulamadılar. Taraftarlar, görüşecek yetkili bulamadıkları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önünde de protesto gösterisi yaptılar.

ÖZCAN TARAFTARLARI KABUL ETTİ

Taraftarlar, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanına gittiler. Göreve geldiğinden bu yana elinden geleni yaptığını belirten Belediye Başkanı Özcan, "Mersin İdmanyurdu, gerekse diğer spor kulüplerini destekliyoruz.  Belediye olarak hiçbir yöneticinin veremeyeceği oranda her ay düzenli olarak para desteği sağlıyoruz. Elimizden ancak bu kadarı geliyor. Belediye şartlarında daha fazlasını veremiyoruz. 1999 yılından beri düzenli olarak Mersin İdmanyurdu'na her ay 150 bin TL destek veriyoruz. 40-50 milyon TL bütçesi olan Mersin İdmanyurdu, artık kendi ayağı üzerinde durmalı" dedi.

Taraftarlar, Başkan Özcan'a teşekkür ettikten sonra belediyeden ayrıldılar.


AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF